Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Balticovo sācis olu eksportu uz Angolu

Olu un olu produktu ražotāja kompānija AS Balticovo sākusi olu eksportu uz Āfrikas valsti Angolu, biznesa informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Uz Angolu tiek eksportēti līdz astoņiem konteineriem produkcijas mēnesī. Vienā konteinerā ir ap 500 000 olu. Saņēmējs Angolā ir vietējā vairumtirdzniecības kompānija, kas tālāk olas izplata veikalu tīkliem un citiem klientiem," sacīja kompānijas komercdirektors Edgars Lesnieks.

Viņš arī atzina, ka tuvāko mēnešu laikā plānots palielināt eksporta apjomu līdz 14 konteineriem mēnesī, jo audzis pieprasījums. Ja būs jauni klienti, kuri novērtēs produkcijas kvalitāti, tikšot apsvērta iespēja eksportēt arī uz citām Āfrikas valstīm.

Kā norādīja Lesnieks, šogad uzņēmums pastiprināti strādās ar Skandināvijas un Centrāleiropas valstu tirgiem.

"Plānojam sākt sadarbību ar divām veikalu ķēdēm - Albert Čehijā un Tesco Polijā, Čehijā, Ungārijā un Slovākijā," sacīja Balticovo pārstāvis.

Patlaban Balticovo produkciju eksportē uz visām Eiropas valstīm, izņemot Lielbritāniju, Spāniju un Portugāli. Eksporta apjoms ir 70% no saražotās produkcijas. Gadā uzņēmumā saražo vairāk nekā 500 miljonus olu. Pagājušajā gadā eksporta sadalījums bija 80% olas un 20% - olu produkti.

Kā ziņots, Balticovo apgrozījums 2010.gadā sasniedza 21,2 miljonus latu, kas ir par 1,3 miljoniem latu mazāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 22,5 miljoni latu. Pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, apgrozījums samazinājies par 5,8%, ko uzņēmums skaidro ar olu pārdošanas cenu samazināšanos Eiropas Savienībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses