Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Apstiprina izlīgumu lidostas un airBaltic daudzmiljonu strīdā

Rīgas apgabaltiesa šodien apstiprināja izlīgumu, kas pirms dažiem mēnešiem tika panākts VAS Starptautiskā lidosta Rīga strīdā ar nacionālo aviokompāniju airBaltic par 3,42 miljonu latu parāda piedziņu.

Gan lidostas advokāts Viktors Tihonovs gan airBaltic advokāte Agnese Hartpenga tiesas sēdē apstiprināja, ka izlīgums noslēgts labprātīgi un tā apstiprināšanas sekas ir zināmas. Advokāti lūdza tiesu izlīgumu apstiprināt.

Līdz ar to apgabaltiesa apstiprināja izlīgumu, to tiesas sēdē nenolasot, kā arī izbeidza tiesvedību lidostas prasības lietā. Tāpat tiesa atcēla iepriekš piemēroto prasības nodrošinājumu un atbrīvoja no apķīlājuma airBaltic pienākošos maksājumus no trešajām personām un naudas līdzekļus kredītiestāžu kontos.

Šodien pieņemtais lēmums 10 dienu laikā apstrīdams Augstākajā tiesā.

Jau ziņots, izlīguma nosacījumi paredz, ka airBaltic samaksā parādu un līgumsodu - kopā 7,15 miljonu latu - saskaņā ar abu pušu apstiprinātu grafiku.

Lidosta un aviokompānija kopīgā paziņojumā presei iepriekš uzsvēra, ka sarunu rezultātā panākts abām pusēm pieņemams risinājums un ar šo izlīgumu ir atrisināts jau vairāk nekā gadu ilgušais strīds.

Savukārt Satiksmes ministrija norādīja, ka "šis ir likumsakarīgs strīda iznākums, kas nenoliedzami sekmēs lidostas un airBaltic tālāko attīstību". airBaltic savukārt paskaidroja, ka uz papildu jautājumiem patlaban izvairīsies atbildēt, līdz ar to nav skaidrs, vai lidsabiedrība ir mainījusi savu viedokli un vairs neizvirza apsūdzības lidostai par diskriminējošo tarifu politiku, kuras iespaidā esot pārmaksājusi 23,8 miljonus latu.

Vēl marta vidū lidosta vērsās Augstākajā tiesā ar blakussūdzību par Rīgas apgabaltiesas pagājušā gada nogalē pieņemto atteikumu lidostas prasības nodrošināšanai apķīlāt airBaltic pienākošos maksājumus no trešajām personām un naudas līdzekļus kredītiestāžu kontos 2 548 881 lata apmērā. Rīgas apgabaltiesas lēmums tika atcelts, un jautājums nodots atkārtotai izskatīšanai apgabaltiesā.

Lidosta un airBaltic tiesā iepriekš bija izvirzījušas savstarpējus prasījumus par vairākiem miljoniem latu.

Pēdējos gados airBaltic Rīgas lidostai esot pārmaksājis 34 miljonus eiro (23,8 miljonus latu), un tāda esot arī "airBaltic" prasība pret lidostu. "Mēs negaidām, ka Rīgas lidosta mums šo summu atmaksās, bet mums ir konstruktīvi jārunā par diskriminācijas izbeigšanu," savulaik norādīja lidsabiedrībā.

Prasības izskatīšana, kurā pret lidostu vērsusies airBaltic, atlikta līdz 19.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses