Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Luhse: Nelielais reģistrēšanās vietu skaits uz airBaltic reisiem ir problēma

Nelielais reģistrēšanās vietu skaits uz Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic reisiem ir problēma, un starptautiskā lidosta Rīga to cenšas risināt, intervijā atzina lidostas valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Viņš sacīja, ka reģistrēšanās vietu skaitu nosaka aviokompānija. Turklāt lidosta neapkalpo airBaltic, bet gan uzņēmums North Hub Services. "Jā, mēs redzam, ka tā ir problēma, un mēģinām risināt šo lietu, runāt par to ar apkalpojošo kompāniju," norādīja Luhse.

Lidostas vadītājs arī pastāstīja, ka īpaši zemo cenu aviokompānijas cenšas dažādi ieekonomēt. "Piemēram, dažas zemo cenu aviokompānijas savās prasībās saka, ka pasažieru reģistrācijai grib tikai vienu cilvēku, lai tādējādi ekonomētu līdzekļus. Jāpiebilst, ka zemo cenu aviokompānijas vēlas ekonomēt līdzekļus arī citās pozīcijās, piemēram, uz pasažieru autobusiem. Dažkārt zemo cenu aviokompāniju pasažieri sūdzas, ka lidosta viņiem nenodrošina šos pakalpojumus, tomēr to nosaka līguma attiecības ar katru aviokompāniju. Tādējādi, piemēram, [Īrijas zemo cenu aviokompānija] "Ryanair" saka, ka autobuss nav vajadzīgs un lai pasažieri uz termināli iet ar kājām. Viņi mums rekomendē novirzīt lidmašīnu tik tuvu terminālim, cik vien tas ir iespējams," klāstīja Luhse.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Lidostas vienīgais īpašnieks ir valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses