Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mazajiem kinoteātriem aicina piešķirt ES palīdzību pārejai uz digitālo ēru

Eiropas Parlamenta deputāti pieņēmuši rezolūciju, kas aicina piešķirt īpašas ES subsīdijas ES teritorijā esošajiem mazajiem kinoteātriem, lai palīdzētu veikt ieguldījumus filmu ražošanā, 3D projekciju arhivēšanā un HDTV vai Blue-Ray tehnoloģijās.

"Lielajiem kinoteātriem ieguldījumi pārejai uz digitalizāciju nerada problēmas, bet nelielu neatkarīgu kino īpašniekiem tie nav pa spēkam. Tomēr tieši mazie kinoteātri ir nozīmīgi kultūras daudzveidības saglabāšanai," uzsver Eiropas kultūras un izglītības komitejas priekšsēdētāja Dorisa Paksa.

Rezolūcijā pausts, ka ar ES un dalībvalstu subsīdijām ir jāveicina Eiropas filmu nozares un kinoteātru daudzveidība, lai tādējādi stiprinātu un paustu Eiropas kultūras identitāti. Deputāti aicina palielināt dalībvalstu atbalstu un piešķirt struktūrfondu līdzekļus un jaunās MEDIA programmas līdzekļus, lai atbalstītu Eiropas kino ražošanas un izplatīšanas ķēdes digitalizāciju.

"Galvenā Eiropas kino problēma mūsdienās ir apmeklētāju skaita palielināšana mazos kinoteātros, kas atrodas mazpilsētās un lauku apgabalos, jo tie ir finansiāli īpaši neaizsargāti un tiem vajadzīga palīdzība, lai nodrošinātu atbilstību tehnoloģiju attīstībai," teikts rezolūcijā

Tajā uzsvērta arī digitālās arhivēšanas nozīme, lai saglabātu un demonstrētu dalībvalstu un Eiropas kinematogrāfisko mantojumu. Deputāti aicina ES dalībvalstis ieviest minētā mērķa sasniegšanai vajadzīgos tiesību aktus, vienlaikus nodrošinot autortiesību ievērošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses