Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aizsardzība arī nelojālajiem

Latvijas sabiedrībā vērojamās, vētrainās diskusijas par naida izpausmēm nesen vēl vairāk saasināja notikumi Daugavpilī, kur tika demontēti padomju okupācijas režīmu slavinošie objekti.

Aģentūra LETA vēsta, ka "Valsts drošības dienests svētdien [30. oktobrī] Daugavpilī aizturēja prokremlisku aktīvistu, kurš sistemātiski paudis atbalstu Krievijas izvērstajam, agresīvajam karam pret Ukrainu un veicinājis nacionālo un etnisko naidu un nesaticību Latvijas sabiedrībā", un ziņo arī, ka "pie demontējamā pieminekļa kopumā aizturētas 37 personas".

Kopskatam ir vērts citēt arī LETA ziņu par to, ka "pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī Valsts policija Latvijā ir konstatējusi dažāda veida noziedzīgus nodarījumus un likumpārkāpumus, par kuriem kopumā līdz 24. augustam sākti 125 kriminālprocesi un 290 administratīvo pārkāpumu procesi, un ir aktīvas 173 resoriskās pārbaudes. Lielākoties konstatētie likumpārkāpumi ir saistīti ar militāro agresiju un totalitāro režīmu slavinošu simbolu atainošanu vidē, turklāt policija regulāri turpina fiksēt gadījumus, kas saistīti ar Ukrainas karogu zādzībām vai bojāšanu".

Reakcija uz Krievijas iebrukumu Ukrainā ir atklājusi, ka mūsu valstī krievvalodīgo iedzīvotāju integrācija un saliedētas politiskās nācijas izveidošana gludi nav noritējusi un nenorit. To ņemot vērā, ir jāatvadās no naivajām ilūzijām, ka prokremlisku viedokļu paudēji vienkārši pārsakās vai neveikli formulē domu, nevis politisko uzskatu vai pragmatisku aprēķinu ietekmē izplata Maskavai izdevīgu retoriku. XX gadsimta vēsturnieka un rakstnieka Ulda Ģērmaņa slavenie vārdi "nav teikts, ka latvietim katrā ziņā jābūt vientiesīgam" atkal ir kļuvuši ļoti aktuāli.

Turklāt kopš 24. februāra bieži dzirdētā frāze, ka "Ukraina cīnās par mums", nav tikai patētisks sauklis. Ukrainas tauta cīnās par visu Latvijas tautu – ne tikai par tiem cilvēkiem, kas jau apliecinājuši savu atbalstu Ukrainai, bet arī par tiem, kas slēpti vai atklāti atbalsta Krieviju. Patlaban ikvienam Latvijas un citu Eiropas Savienības (ES) austrumu dalībvalstu iemītniekam vajadzētu saprast – ja Kijivas, Harkivas vai Mariupoles vietā būtu viņa dzīvesvieta, tad Krievijas militāro spēku uzbrukumā vienlīdz ciestu visi iedzīvotāji neatkarīgi no tautības un politiskās pārliecības. Ukrainas varonīgā pretošanās Krievijas okupācijas karaspēkam, Latvijas dalība NATO un netieši arī dalība ES sargā pat tos nelojālos mūsu valsts iedzīvotājus, kuri ienīst latvisko, ukrainisko, eiropeisko un amerikānisko. Sargā, lai gan šīs naidīgās personas aizsardzību nemaz nebūtu pelnījušas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē