Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Burova ievēlēšanas aizkulises

Pusei Rīgas domes opozīcijas tēlojot demokrātijas teātri "mēs gribam un varam ņemt varu Rīgā", par jauno mēru ievēlēts ziemā izkratītā kukuļdošanas starpnieka Māra Martinsona drauga Andra Amerika saimniekošanas mantinieks Oļegs Burovs. Lielie rēķini par šo teātri, kas palīdzēja leģitimēt Burova ievēlēšanu, vēl tiks piestādīti, un te jāskatās uz amatu pārdali Rīgas brīvostas valdē un Rīgas pašvaldībā. Bet īstā cena, visticamāk, nāks līdz ar jauno Rīgas teritoriālo attīstības plānu un tā draudzīgumu vai nedraudzīgumu Latvijas attīstībai tik svarīgajam azartspēļu biznesam.

Lai ko kāds neteiktu, Burovs tika ievēlēts gan ar Latvijas attīstībai, gan Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputātu balsīm jau šobrīd. Bez trīs bijušo šo frakciju deputātu Oskara Putniņa, Druvja Kleina un Imanta Keiša balsīm no "atkritušo" deputātu bloka Rīgai! Burovs par mēru nebūtu ievēlēts. Katrā ziņā Oskaram Putniņam vismaz nebija jātēlo principi, nebalsojot par Burovu, bet vienlaikus no tribīnes gānot kolēģus opozīcijā par "varas neņemšanu".

Jau vairākas dienas pirms balsojuma par Burova apstiprināšanu Rīgas mēra amatā uzpleči par nodevību, tēlaini izsakoties, tika norauti no Jaunās Vienotības biedra, daktera Renāra Putniņa mundiera.

Tika klusi paziņots, ka viņš vairs nebūs premjerministra Krišjāņa Kariņa ārštata padomnieks veselības aprūpes jautājumos. Oficiālais iemesls – dakteris Putniņš kļuvis pārāk aizņemts jaunajā amatā – Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes locekļa amatā.

Patiesībā Jaunās Vienotības Ētikas komisija rosījās izvērtēt Putniņa aizkulišu kombinācijas Rīgas domes varas maiņas spēlēs jau jūlija vidū. Iemesls – viņa brālis Oskars Putniņš, kurš Rīgas domē tika ievēlēts no Latvijas attīstībai un Latvijas reģionu apvienības apvienotā saraksta, bet nu oficiāli skaitās izstājies un neatkarīgs, rosījās balsot par varas pārņemšanu, kas nebija politiski pieņemama Jaunajai Vienotībai, un brālis, premjera padomnieks Renārs Putniņš, šo darījumu aizkulisēs kārto. Balsojuma dienā pārliecinājāmies, ka tā arī notika.

Dakteris Putniņš brīvajā laikā copē līdakas kopā ar Andra Amerika partijas biedru Kārli Leiškalnu, kurš ir arī Latvijas attīstībai "kasiera" Edgara Jaunupa sievastēvs un ir biežs viesis Jaunupa "privātajā" raidījumā par politiskajām intrigām Kur tas suns aprakts? TV24 ēterā.

To visu varētu norakstīt kā Jaunās Vienotības nervozas halucinācijas, jo "Latvija taču ir maziņa", ja vien Renārs Putniņš sava brāļa gaidāmo balsojumu Rīgas domē nebūtu "atprečojis" jau laikus.

Jūlija beigās viņš tika apstiprināts Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes locekļa amatā. Slimnīcas akciju turētāja ir Jēkabpils pašvaldība, kurā vara šobrīd pieder Andra Amerika satelītveidojumam Gods kalpot mūsu Latvijai. Spriežot pēc citu slimnīcas valdes locekļu deklarācijām, gadā šis amats Putniņam ienesīs ap 40 000 eiro pirms nodokļu nomaksas. Tak jau vairāk nekā premjerministra ārštata padomnieka bezalgas gods. Vai Jaunās Vienotības izlēmīgāka rīcība, izslēdzot Putniņu, būtu ko mainījusi balsojumā par Burovu, nav skaidrs. Skaidrs tas nebija arī partijai, tādēļ tā aprobežojās ar klusu norobežošanos, neceļot skandālu, un Rīgas domes varas pārdale noritēja kā pa diedziņu. 

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Par to var teikt dažādi: gan Liekulības tirgus, gan Tirgus kā tāds. Kolhozā viss bija vienkāršāk, kad vēlējām valdi, tad ierakstījām tikai tos kandidātus kurus nosauca mūsējie, bet priekšniekam vispār bija tikai viena kandidatūra kuru noteica rajona komitejā.
Mantrausis
M
Vai normāls Latvijas iedzīvotājs var un spēj izsekot radniecībai un visam citam? Nez, vai! Pieļauju - drīz būs jāreģistrē patieso interešu objekti politikā! Jo - neba ik cilvēks, kas Saeimas virzienā dodas, patiesi par sabiedrību domā! Otrs, kas izbrīna... RD ir darbojusies gana ilgi un šādā stilā. Ne Valsts kontrole, ne opozīcija, ne citas bargās, kompetentās iestādes nedz darīja, nedz secināja... Tātad! Un patiesi dīvaini skan JKP teiktais, ka viens miljons jaunām vēlēšanām ir nieks, salīdzinot ar to, ko Dome var atkal tērēt. Man tas liek domāt par attieksmi pret lielo budžetu... Viens miljons ir nieks! Tātad...
aizbraucējs
a
Prieks, ka ne no maniem nodokļiem tiek apmaksāta šī Latvijas valstij kaitnieciskā klaunāde!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka op...

Tuvo Austrumu šahs

Iepriekšējās nedēļas beigās pasaules uzmanība bija piesaistīta Irānas "atriebes akcijai" – triecienam pa Izraēlu –, atbildot uz pēdējās iepriekš veikto uzlidojumu Irānas konsulātam ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē