Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Tas, ko tā dēvētie jaunie spēki panākuši, rezultējas vien ar nesmukiem klupieniem

Jaunie atkal apspēlēti

Izskatās, ka valsts līmeņa politikā aizvien lielāku lomu spēlē Jaunā Vienotība (JV) un nacionālā apvienība _Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA). Pārējie var klusu smilkstēt kaktiņā par savu bezspēcību, nevarību, kļūdām un vējā palaistām iespējām. It īpaši tie politiskie spēki, kas skaļi sevi pieteica pērn Saeimas vēlēšanās, – viņu iecerētā politiskās varas maiņa ir izgāzusies. Reālu pārmaiņu vietā viņi spējuši piedāvāt vien to, ko tautā sauc par teijāteri un atbilstoši arī novērtē. Spilgts pierādījums tam ir pat nule aizvadītās Eiroparlamenta vēlēšanas.

Kaimiņa vadītā partija Saeimā ir sašķēlušies, nostūmusi malā savu līderi, par tās politisko vilkmi var runāt vien pagātnes izteiksmē. Jauno konservatīvo līderis Bordāns tika klaji ignorēts, kad priekšvēlēšanu laikā aktualizēja tēmu par ģenerālprokurora un NEPLP vadītājas nomaiņu. Attīstībai/Par! savā lielākajā politiskajā iniciatīvā – administratīvi teritoriālajā reformā – ar koalīcijas atbalstu var rēķināties gluži kā potenciāls pašnāvnieks, kam tuvākie draugi laipni gatavi pasniegt saziepētu striķīti ar cilpu galā. Panākumus Eiroparlamenta vēlēšanās šī partija guva, vien pateicoties pietiekami lielam reklāmas budžetam.

Tas, ko tā dēvētie jaunie spēki panākuši, rezultējas vien ar nesmukiem klupieniem, kā to spilgti redzam kaut vai Centrālās vēlēšanu komisijas vadības nomaiņas un Eiropas parlamenta vēlēšanu norises problēmu piemērā. Ja jautā, ko no priekšvēlēšanu laikā solītā izpildījuši, uzskaitījuma vietā skan lāsti, ka šādi jautājumi esot provokatoriski.

Tikmēr NA pārstāvei jau ir Saeimas priekšsēdētājas amats, tūlīt šī partija gūs vēl vienu panākumu, izkombinējot parlamenta vairākuma atbalstu savam favorītam Valsts prezidenta amatā. JV savukārt ir valdības un Finanšu ministrijas priekšgalā, nu tā guvusi spožus panākumus Eiroparlamenta vēlēšanās, kas dod iespēju šīs partijas pārstāvim Dombrovskim ļoti pamatoti pretendēt arī uz eirokomisāra vietu. Jautājumi, kas izdevīgi šīm partijām, tiek klusu, mierīgi risināti, kamēr par tiem, kas attiecas uz pārējiem koalīcijā, premjers Kariņš ļoti prasmīgi iemanījies teikt, ka tie jau attiecas uz konkrēto ministru, gaidīšot risinājumu no tā vai ka tas vispār nav valdības līmeņa jautājums – lai nu tā iniciatori meklē sev sabiedrotos Saeimā. Tā teikt, profesionāli noairē to, kas nav tīkams vai var radīt nepatikšanas.

Kāda perspektīva no tā izriet? Valdošā koalīcija šādi var dreifēt ilgi, neviens to no iekšpuses apdraudēt nebūs gatavs, rēķinoties ar vēl lielākiem zaudējumiem pretējā gadījumā. Tikmēr abas līderpartijas kļūs aizvien stiprākas, bet pārējie partneri, piedodiet, vēl smieklīgāki savos centienos arī kaut ko panākt. 

Top komentāri

Bubulis
B
Eiroparlamenta vēlēšanās parasti uzvar tie kuri uzliek pazīstamākus politiķus. Kurš vispār zin, kas bija KP/LV sarakstā? Kurš vispār zin, kas ir tāds Gatis Eglītis JKP? Kamēr pretī ir uzlikti Dombrovskis, Zīle, Ušakovs- principā savu partiju pirmā ešalona politiķi. Līdz ar to nevar gluži EP vēlēšanās likt vienā plauktā ar Saeimas vēlēšanām. Un Par! startu EP vēlēšanās galīgi nevērtētu kā sliktu, vēl jo vairāk ņemot vērā teritoriālo reformu.
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Jaunie zaudē tāpēc ka jau paspējuši pierādīt, ka viņi ir tie paši vecie, tikai pārkrāsojušies.
Raimonds
R
Par varu ir jācīnās, tā ir jānopelna ar smagu darbu. Mūsu jaunie ir pārāk vāji vai arī atslābuši. Tie drīz pazaudēs arī pašreiz iegūto varu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē