Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs
Šoruden Saeimas vēlēšanās balsos arī jaunieši, kuri dzimuši aptuveni desmit gadu pēc neatkarības atjaunošanas

Neaizmirst par jaunajiem

Nesen pasākumā, kurā tika sumināti centīgi un veiksmīgi uzņēmumi – Ilgtspējas indeksa ceremonijā – gan Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), gan ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) uzsvēra to, ka nepilnos 30 gados, kas pagājuši kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, mūsu valsts veikusi vērā ņemamu, cienījamu attīstības ceļu. Tie pasākumā klātesošie cilvēki, kas pārstāv filmas Paradīze 89 varoņu paaudzi, respektīvi, bērnībā piedzīvoja 1989. gada akciju Baltijas ceļš un Latvijas neatkarības atjaunošanu un pieauga XX gadsimta 90. gados, piekrītoši māja, jo, lai kāda būtu politiskā pārliecība un attieksme pret Saeimas priekšsēdētājas un ekonomikas ministra darbību, apgalvojums, ka mūsu valstī relatīvi īsā laikā paveikts daudz, šai paaudzei šķiet neapstrīdams un atbilst pašu pieredzei.

Atziņa – nevajag vaimanāt, ka mūsu valsts šodien labklājības ziņā atpaliek no Ziemeļvalstīm un Rietumeiropas, bet vajag sev atgādināt, cik grūtos apstākļos Latvija atradās vēl pirms nepilniem 30 gadiem, izskanējis arī Rīga TV 24 sabiedriski politiskajās diskusijās, kas šovasar aizpilda šādu diskusiju brīvo nišu tikmēr, kamēr sabiedriskā televīzija LTV saviem skatītājiem piedāvā iepriekš rādītus ārvalstu seriālus un ideoloģiski nožēlojamas padomju laika filmas. 

Arguments, ka paveikts ir daudz, šķiet loģisks paaudzei, kas pieauga līdz ar šo valsti – atjaunoto Latvijas Republiku, taču vēlētāju vecuma amplitūda ir daudz plašāka.

Šoruden Saeimas vēlēšanās balsos arī jaunieši, kuri dzimuši aptuveni desmit gadu pēc neatkarības atjaunošanas un būs sasnieguši 18 gadu vecumu. Un saprotams, ka šiem jauniešiem maz interesē, kāda bija dzīve pirms 1990. gada, toties interesē tas, vai Latvijas augstskolas spēj piedāvāt konkurētspējīgu izglītību, un tas, vai pēc dažiem gadiem mūsu valstī būs iespējams atrast normāli apmaksātu darbu un veidot savu biznesu. 

Tāpat jauniešiem ir būtiski, vai valsts spēj piedāvāt atbalstu studiju kredīta, mājokļa kredīta un uzņēmuma veidošanas sākuma kapitāla iegūšanai. Formulējot filozofiski, jauniešiem ir svarīgi, vai pie varas esošie politiķi veidos tādu valsti, kurā arī jaunieši jutīsies vajadzīgi un novērtēti. 

Diemžēl pagaidām rodas iespaids, ka politiķi aizrāvušies ar savstarpējiem apvainojumiem, kas bieži izskatās pēc prastas politisko konkurentu zākāšanas, un, pat ja atceras par vēlētājiem, tad vienīgi par vecāko paaudzi, kam ļoti svarīgs ir pensijas lielums un ļoti interesē čekas maisu atvēršana, lai uzzinātu, kurš no padomju laika studiju biedriem un kolēģiem čekas ziņotāju sarakstos būs, kurš nebūs ieraugāms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē