Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas prezidents aicina stiprināt ASV klātbūtni Baltijas reģionā

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, otrdien Rīgas pilī tiekoties ar ASV valsts sekretāru Entoniju Džonu Blinkenu, aicināja stiprināt ASV klātbūtni Baltijas reģionā, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta reģionālā drošība. Levits augstu novērtēja ASV spēku klātbūtni reģionā un aicināja to stiprināt, ņemot vērā arvien sarežģītāko drošības situāciju uz Eiropas Savienības un NATO ārējās robežas.

Blinkens pateicās Latvijai par NATO ārlietu ministru sanāksmes rīkošanu, kurā tiks izskatīti alianses nākotnei būtiski jautājumi. ASV ir nopietni nobažījušās par Krievijas militāro spēku koncentrēšanu pie Ukrainas robežām, atzīmēja ASV valsts sekretārs.

Viņš arī uzsvēra, ka NATO ir svarīgi būt spēcīgai un spēt ātri atvairīt potenciālus apdraudējumus, tai skaitā meklējot veidus, kā atbalstīt Ukrainu tās aizsardzības spēju stiprināšanā.

Tāpat ASV valsts sekretārs apliecināja, ka ASV prezidents Džo Baidens atbalsta Baltijas reģiona drošību un NATO 5.pantu, atzīmējot, ka šodien notiekošajā NATO ārlietu ministru sanāksmē šie jautājumi tiks rūpīgi pārrunāti.

Valsts prezidents sarunā akcentēja transatlantiskās saites nozīmi ne vien aizsardzības, bet arī ekonomikas un demokrātijas stiprināšanas jomās. Levits aicināja ASV aktīvi iesaistīties Trīs jūru iniciatīvas Investīciju fondā, kā arī augstā līmenī piedalīties iniciatīvas samitā un Biznesa forumā 2022.gada jūnijā Rīgā.

Blinkens pauda atbalstu Trīs jūru iniciatīvai un izteica ASV gatavību iesaistīties.

Abas puses arī pārrunāja ASV prezidenta Džo Baidena iniciēto Demokrātijas samitu, kas tiešsaistē norisināsies jau nākamnedēļ.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē