Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Putins: Krievija dotu priekšroku Baidena uzvarai ASV prezidenta vēlēšanās

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Džo Baidena uzvara ASV prezidenta vēlēšanās novembrī būtu labākais iznākums Krievijai, jo Baidens kā politiķis ir "pieredzējušāks un paredzamāks".

Intervijā Krievijas televīzijai, kuras fragmentus trešdien publicēja Kremlis, Putins kritizēja ASV valdību.

"Es domāju, ka pašreizējās administrācijas attieksme ir ārkārtīgi kaitīga un nepareiza," sacīja Putins. Starp abām valstīm ir domstarpības gandrīz visos starptautiskajos jautājumos, sevišķi par Krievijas karu pret Ukrainu.

Putins tomēr atzina, ka Krievija dotu priekšroku Baidena uzvarai.

"Viņš ir pieredzējušāks un paredzamāks. Viņš ir vecās skolas politiķis," sacīja Putins. "Bet mēs strādāsim ar jebkuru ASV līderi, kuru ievēlējusi Amerikas tauta."

71 gadu vecais Putins arī aizstāvēja 81 gadu veco Baidenu pret pieņēmumiem, ka viņa veselība vairs nav pietiekami laba prezidenta amatam. Putins sacīja, ka kādā samitā Šveicē 2021.gadā jau izskanējušas baumas, ka Baidens vairs nav piemērots rīcībai. "Es neko tādu neesmu redzējis," teica Putins, komentējot šīs baumas.

Jaunie Putina izteikumi neatbilst Krievijas pēdējo gadu politikai, kurai ir raksturīga labvēlīga attieksme pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu. Tramps, kuram ir vislabākās izredzes kļūt par Republikāņu partijas kandidātu prezidenta vēlēšanām, lepojas ar labām attiecībām ar Putinu.

Putins šajā intervijā arī pieminēja daudz kritizēto Trampa paziņojumu, ka ASV neaizstāvēs NATO dalībvalstis pret Krievijas uzbrukumu, ja tās nebūs izpildījušas finanšu saistības.

Putins sacīja, ka Trampam ir savs viedoklis par to, kā vajadzētu attīstīties attiecībām starp ASV un sabiedrotajiem, un ka vienīgā neloģiskā lieta šai ziņā ir eiropiešu attieksme. "Viņi grib, lai ASV turpinātu viņus aizsargāt, nedodot neko pretī," teica Putins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē