Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tēma

Čērčils kļūst par seru © DIENA

Pirms 70 gadiem britu karaliene Elizabete II piešķīra bruņinieka titulu leģendārajam valstsvīram Vinstonam Čērčilam, kurš tobrīd otro reizi pildīja premjerministra pienākumus.

Lojālos izkalpina vairāk © DIENA

Lojalitāte ir vērtība, ko vismaz vārdos novērtē ikviens darba devējs un par ko bieži tiek runāts darba intervijās un kompānijas jubilejās.

LSD atklāj savu dabu © DIENA

Pirms 80 gadiem šveiciešu ķīmiķis Alberts Hofmanis netīšām pamēģināja paša sintezēto lizergīnskābes dietilamīdu (LSD), konstatējot, ka tam piemīt ļoti spēcīgas halucinogēnas īpašības.

Šahs uz ledus © DIENA

Latvijā kērlingu spēlē ap divsimt entuziastiem, kopš marta ratiņkērlingā varam lepoties ar pasaules čempioniem.

Viduslaikos olas izmantoja glezniecībā © DIENA

Šīs nedēļas nogalē olas ieņems centrālo vietu uz brokastu galda, piedalīsies stiprākās čaumalas pārbaudes kaujās un ripināšanas sacensībās, taču pārējo gadu lielākoties pacietīgi gaidīs savu iespēju iekļūt mūsu omletē vai pankūkās. Viduslaikos gan olas bija pieprasītas ne vien ēdiena gatavošanā, bet arī mākslā.

Bazilis augstajās dobēs © DIENA

No ziepjsaknes līdz milzu dillēm, kas patiesībā izrādās fenheļa laksti, – to un vēl daudz ko citu var atrast viduslaiku dārzā, kas iekopts pie Cēsu pils. Kas tajā kopīgs ar mūsdienu moderno dārzkopību, un kādas idejas no tā var smelties savam mazdārziņam?

Šokolādes olas patiešām garšo labāk © DIENA

Dažādu veidu saldumi veikalos nopērkami cauru gadu, taču spīdīgā papīrā ievīstītajām šokolādes olām piemīt īpaša maģija, kas liek bērniem tās iekārot un censties Lieldienu rītā atrast pēc iespējas vairāk saldo dārgumu. Šokolādes olas tiešām garšo labāk, vai arī tas ir veiksmīgi uzpūsts mārketinga triks?

Leģenda par Pokahontu © DIENA

Pirms 410 gadiem angļu kolonisti Virdžīnijā nolaupīja iezemiešu cilšu vadoņa meitu Pokahontu. Viņas pāriešana kristietībā un laulības ar kādu angļu fermeri ļāva aprakt kara cirvi starp indiāņiem un kolonistiem un veicināja Džeimstaunas kolonijas uzplaukumu, taču ne uz ilgu laiku.

Skaņas, kas izraisa dusmas © DIENA

Šņaukāšanās, klepošana un čāpstināšana ir skaņas, pie kurām esam tik ļoti pieraduši, ka publiskās vietās tām īsti nepievēršam uzmanību.

Printera gatavota siera kūka © DIENA

Aizmirstiet par rosīšanos virtuvē un kūku cepšanu! Nākotnē ēdienu gatavos automatizētas iekārtas. Kolumbijas Universitātes inženieri nupat nodemonstrējuši pasaulē pirmo kūku 3D printeri.

Džeka Uzšķērdēja mīta sākums © DIENA

Pirms 135 gadiem nabadzīgajā un drūmajā Vaitčapelas apkaimē Londonas austrumos notika pirmā no 11 slepkavībām, kuras pastrādāšanā vainoja vēlāk par Džeku Uzšķērdēju iedēvēto noziedznieku. Brutālā slepkavas, kurš patiešām uzšķērda vairākus savus upurus un izņēma viņu iekšējos orgānus, identitāte nav noskaidrota līdz šai baltai dienai, bet starp desmitiem aizdomās turamo bijušas arī tolaik Londonā labi pazīstamas personas.

Tīmeklis atceras visu © DIENA

Katrs atbildam par to, ko internetā publicējam par sevi vai citiem, kuros portālos reģistrējamies, kādus pakalpojumus un preces izmantojam. Taču, lai mēs paši nekļūtu par "preci" dažādām organizācijām, jāapzinās, kā un kam nododam savus datus. Lai neprovocētu ļaundarus, nepārkāptu citu privātumu un nekaitētu savai reputācijai, pirms ko izliekam tīmeklī, jāapdomā vismaz divreiz.