Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ziņas

SAB: Drošības riski pastāv arī cilvēkiem, kuri nav iekļauti Krievijas sarakstos

Situācija ar Krievijas meklēto personu sarakstos iekļautajiem cilvēkiem var būt mainīga, tomēr drošības riski ceļojot uz augsta riska valstīm ir gan sarakstos iekļautiem, gan neiekļautiem Latvijas iedzīvotājiem, aģentūrai LETA atzina Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot izskanējušās ziņās par to, ka Krievija meklēšanā izsludinājusi ārvalstu parlamentos un valdībās esošos politiķus, tostarp, no Latvijas.

SIA Nordes būve valdē darbu uzsāk Juris Frīdmanis

Būvniecības uzņēmuma SIA Nordes būve valdē darbu uzsāk Juris Frīdmanis. J.Frīdmanis ir pieredzējis vadītājs, kurš kā privātā partnera AS Kekava ABT pārstāvis ir atbildīgs par Baltijas valstīs pirmā vērienīgā publiskās un privātās partnerības projekta ceļu nozarē – Ķekavas apvedceļa realizācju. J.Frīdmanis iepriekš bijis ceļu būves firmas SIA Binders finanšu un attīstības direktors, kā arī AS Diena finanšu direktors.

VK: Administratīvo naudas sodu izpildes reforma nav būtiski veicinājusi sodu nomaksu

Birokrātija un iestāžu darba apjoms administratīvo naudas sodu izpildē kopumā ir pieaudzis, bet administratīvo naudas sodu nomaksas rādītāji būtiski neuzlabojas, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā, kurā vērtēts, vai izveidotā administratīvo naudas sodu izpildes sistēma darbojas efektīvi un vai sodu izpildi nodrošina ar iespējami mazākiem resursiem.