Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Eiropa

Zelenskis: Ukraina zaudējusi 31 000 karavīru

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien paziņoja, ka divu kara gadu laikā Ukrainā ir krituši 31 000 ukraiņu karavīru, kamēr Krievijas armijas zaudējumi ir sešas reizes lielāki.

Odesā Krievijas dronu uzbrukumā trīs nogalinātie

Odesā naktī uz piektdienu Krievijas dronu uzbrukumā nogalināti trīs cilvēki, paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku dienvidu pavēlniecība. Savukārt Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 23 no 31 trieciendrona Shahed, ko Krievija raidīja pret mērķiem Ukrainā, paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Baidena atbalsts ceļ Rites izredzes vadīt NATO © DIENA

ASV prezidents Džo Baidens atbalsta Nīderlandes premjerministra Marka Rites iecelšanu par NATO nākamo ģenerālsekretāru, atsaucoties uz augstas ASV amatpersonas šonedēļ teikto, vēsta portāls Politico. Medijs arī vēsta, ka M. Rites kandidatūra jau ieguvusi ap divu trešdaļu NATO dalībvalstu atbalstu.

ECT: Mantas atzīšanai par noziedzīgi iegūtu jākonstatē tā saistība ar noziedzīgu nodarījumu © DIENA

Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) Lielā palāta 19.februārī noraidījusi lūgumu izskatīt lietu Yordanov un citi pret Bulgāriju. Tādejādi ECT 2023. gada 26.septembrī pieņemtais lēmums ir stājies spēkā un tā pārskatīšana augstākajā instancē nenotiks, liecina ECT publicētā informācija par 2024.gada februārī pieņemtajiem lēmumiem Lielajā palātā (Grand Chamber).

Eiropā veikta vērienīga operācija naudas atmazgāšanas apkarošanā, trīs personas aizturot arī Latvijā

Tiesībsargājošās iestādes Latvijā, Vācijā, Francijā, Itālijā un Maltā veikušas vairāk nekā 100 kratīšanas vērienīgā operācijā pret Krievijas-Eirāzijas reģiona noziedzīgu personu grupu, kā arī pret Maltā bāzētu finanšu iestādi, kas tai, visticamāk, sniegusi naudas atmazgāšanas pakalpojumos, liecina Latvijas prokuratūras un Valsts policijas paziņojums.