Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sācies Dejas balvas 2019–2020 skatītāju balsojums

Lsm.lv sadarbībā ar Latvijas Dejas informācijas centru (LDIC) no 1. līdz 25. aprīlim aicina piedalīties Dejas balvas 2019–2020 skatītāju balsojumā un izvēlēties divus skatītāju iemīļotākos darbus kategorijās Dejas iestudējums un Dejas notikums.

Dejas balvas pasniegšanas ceremonijā, kas norisināsies Dailes teātrī 29. aprīlī ar tiešraidi Latvijas sabiedrisko mediju platformā lsm.lv, tiks piešķirtas divas lsm.lv skatītāju balvas, pasniedzot lsm.lv skatītāju balsojumos iedibināto skatītāju simpātiju balvas vizuālo formātu – traukus ar gravējumu. Tā kā nominētie darbi ir ārkārtīgi dažādi, dalījums kategorijās Iestudējums un Notikums ir nosacīts. Par to lēma LDIC un Dejas balvas žūrija, vērtējot, vai darbs skatāms kā formā noslēgta izrāde, vai arī tam raksturīgs atšķirīgs formāts, plašāks konteksts un ietekme uz dejas nozares procesu. Atšķirībā no žūrijas balvām, kas ceremonijā tiks pasniegtas 12 nominācijās, skatītāju balsojumā visu žanru izrādes tiek vērtētas vienkopus, uzsverot jaunizveidoto apbalvojumu kā dejas nozari vienojošu notikumu.

Balsot par saviem favorītiem iespējams vienu reizi dienā lsm.lv platformā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai e-pastu un izvēloties vienu darbu katrā kategorijā. Aicinām pirms balsojuma veikšanas izlasīt īsos darbu aprakstus, kā arī iepazīt nominantus plašāk Dejas balvas mājaslapā www.dejasbalva.lv.  

Balsojums ilgs līdz 25. aprīļa plkst. 23.59. Pēc balsojuma beigām tiks izlozēts viens dalībnieks, kurš laimēs simbolisku dāvanu no LDIC. Visi balsojuma dalībnieki tiks automātiski reģistrēti dalībai izlozē. Ar uzvarētāju sabiedrisko mediju portāls lsm.lv sazināsies personīgi nedēļas laikā pēc balsojuma beigām.

Ieskandinot Dejas balvas pasniegšanas ceremonijas mēnesi, tapusi arī ceremonijas video reklāma, aicinot sabiedrību pievērst uzmanību Latvijas dejas nozares bagātīgajam kultūras notikumu devumam divu gadu laikā, ko veidojuši dejas mākslas pārstāvji, kā arī būt līdzās māksliniekiem, saņemot balvas par ieguldīto darbu un sasniegtajiem mērķiem.

 

Dejas balvas 2019–2020 skatītāju balsojums

Dejas iestudējums

  • Baiļu rutīna, horeogrāfe: Jana Jacuka, producents: Ģertrūdes ielas teātris.
  • Drosmes projekts, horeogrāfe: Eva Krūmiņa, producents: Dirty Deal Teatro.
  • Dzersim kāzas trīs dieniņas. Dziedāsim. Dancosim, horeogrāfi: Lilija Lipora un Ilmārs Dreļs, producents: biedrība Daiļrade.
  • Izrāde/performance dejas valodā Intervija ar Frānsisu Bēkonu, laikmetīgās dejas horeogrāfija: Liene Grava, buto horeogrāfija: Simona Orinska, producents: Laura Dišlere, filmu studija Janvāris 80 sadarbībā ar Filmdecor un Suns Studio.
  • Kad zeme pazūd zem kājām, horeogrāfi: Dārta Ģīle, Maija Tjurjapina, Baiba Iekļava un Gundega Pūtele, producents: Edmunds Veizāns un Veizāna deju skola.
  • Kur tu esi kad es guļu, horeogrāfe: Agate Bankava, producents: Ģertrūdes ielas teātris.
  • Labrys, horeogrāfi: apvienība IevaKrish, producents: Ieva Ozoliņa un Horeogrāfu asociācija.
  • Otrā pusē, horeogrāfe: Elīna Gaitjukeviča, producents: Ina Ločmele un Latvijas Kultūras akadēmija.
  • pusOtrs, Valmieras Vasaras teātra festivāls, horeogrāfe: Liene Grava, producents: Kristīne Kutuzova un 2K Publishing.
  • Stāsts par Klāru un Riekstkodi, horeogrāfi: Tālis Sils un Gunta Liepiņa-Millere, producents: TS Dance Academy.
  • Trīs draugi, horeogrāfs: Sergejs Zemļanskis, horeogrāfa asistents: Dmitrijs Gaitjukevičs, producents: Latvijas Nacionālā opera un balets.
  • Tuvumā, horeogrāfi: Edīte Ābeltiņa, Ksenija Simanova, Ģirts Bisenieks, producents: deju grupa Buras un Edīte Ābeltiņa.

 

Dejas notikums

  • Baleta viencēlienu vakars Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas, horeogrāfi: Antons Freimans un Elza Leimane, producents: Latvijas Nacionālā opera un balets.
  • Daugavpils deju grupa Factory Kingz – par pasaules čempionu titula izcīnīšanu starp junioriem Snipes Battle of the Year Monpeljē, Francijā.
  • Deja domā. Kā deju uztvert, saprast un aprakstīt, producents: Rūta Pūce, Latvijas Dejas informācijas centrs, Dance.lv žurnāls
  • Izrāde-instalācija Atkāpšanās, horeogrāfe: Kristīne Brīniņa, producents: Horeogrāfu asociācija.
  • Laikmetīgās dejas un rezidenču programma kultūrtelpā Točka, kurators: Rūdolfs Gediņš
  • #pijamadancepractice, dejotāja, horeogrāfe un producente: Olga Žitluhina.
  • Projekts Ārējais klimats / iekšējais laiks I un II, producents: Laura Stašāne un Latvijas Jaunā teātra institūts.
  • Rezonanse. Trīs, horeogrāfi: Ivars Broničs, Ramona Galkina, Ilze Zīriņa, producenti: Guna Bīriņa un Anša Rūtentāla Kustību teātris, Patrīcija Kolāte un Latvijas Kultūras akadēmija.
  • Sajūtu kastīte Līgo gadalaiki, horeogrāfs un producents: Jānis Purviņš.
  • Saules zīmē rotāties, horeogrāfe, producente un dejotāja: Dagmāra Bārbale.
  • Starptautisks baleta koncerts Lieliskais baleta gadsimts, režisore: Regīna Kaupuža, producents: Latvijas Nacionālā opera un balets.
  • Un pēkšņi gulbji!, horeogrāfi: Agate Bankava, Agnese Bordjukova, Linda Krūmiņa, Laura Lapiņa, Burtnieku novada iedzīvotāji un sociālā dienesta darbinieki, producents: LAUKKU.
  • Veltījums Baltijas ceļa 30 gadu piemiņai Gatves deja uz lidostas skrejceļa, producente: Ilze Jakovele.

 

Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā. Reizi divos gados to piešķir baletā, laikmetīgajā dejā, skatuviskajā tautas dejā un mūsdienu dejās par sasniegumiem jauniestudējumu, uzvedumu un dejas notikumu radīšanā, kā arī pedagoģiskajā un pētnieciskajā darbā.

Dejas balvu rīko Latvijas Dejas informācijas centrs sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja