Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ekstrasensu farss

Dažāda kalibra burvji un magi TV zvaigznājā strauji aizstāj stilistus un pavārus. Jau vairākus gadus gaišreģu raidījumu popularitāte pārspēj citus piedāvājumusKanālā PBK sākusies desmitā raidījuma Ekstrasensu cīņa. Titānu kauja sezona. Divas stundas ar ekstrasensiem nevar laist garām! Varētu kritizēt auditoriju par aizraušanos ar pesteļu stāstiem, taču pieļauju, tauta mīl jokus un, vērojot ekstrasensus, gūst daudz prieka.

Titānu kauja ir viens no smieklīgākajiem projektiem. Neiespējamais, brīnumainais un mistiskais tajā sajaucies perfektā kokteilī – skaties, zini, ka esi apmānīts, un nevari atraut acis.Saldi baismās tirpas

Smiekli nāk, jau ieraugot raidījuma vadītāju Pāvelu Kosticinu. Viņa vārdu krājums nācis no pārspīlējumu, spriedzes pilnu intrigu un šausmu priekškambariem. Es brīnītos, ja viņš spētu izrunāt kaut vienu teikumu, kurā visi vārdi nebūtu vispārākajā pakāpē. Nekas, ja viņam smagi jūk kopā zīlnieki, burvji, šamaņi un citi neskaidro spēku pavēlnieki, tā ir daļa no projekta speciālās garšvielas.

Raidījums ir burtiski piebāzts ar dramatisku mūziku. Ekstrasensus, izmeklējot šaušalīgu slepkavību, rāda galvenokārt pustumsā. Baismo notikumu rekonstrukcijai izmantoti neasi, palēnināti kadri, dokumentalitāti imitējošas detaļas. Naži, agresīvi stāvi, tumši kakti... Kamera ilgstoši kavējas pie sejām, lasot acīs bailes un satricinošas atmiņas. Tā ir mūsdienu komercmediju satura veidošanas ābece. Šo paņēmienu vienīgais mērķis ir noturēt skatītāju pie ekrāna, kairinot jutekļus un raisot saldi baismas tirpas. Jautri vērot galaktikas mēroga notikumus, ko sagādā visā universā visaugstākā titāniskā līmeņa speciālisti.

Kumēdiņu rādītāji

Titānu kaujas desmitās sezonas atklāšana sākās Ukrainas kazaku ciematā, tautiski svinot veco Jauno gadu. Dziesmas, ķekatas un izpriecas. Raidījums rādīja, ka pa ciemu klīstošie ekstrasensi ir daļa no svētku atrakcijas – kumēdiņu rādītāji, tautas priecētāji. Kā citādi saukt ekstrasensam doto uzdevumu pēc balta cimdiņa atrast svētku dekorācijās draiski noslēpušos meitenīti? To spētu ikviens, nevajadzētu pat policijas suni. Neizturamas grūtības pievārēja cits "titāns", viņš pēc pudeles nespēja atšķirt stiprāko no pašbrūvēto dzērienu paraugiem. Vēl trakāk izgāzās dāma, nevarot paredzēt, kurp, rādot nākamā vīra raksturu, dosies gailis.

Labāk gāja tiem, kuri minēja garāmgājēju vārdus un centās redzēt ciema skaistuļu laulības dzīves perspektīvas. Prāvais ekstrasensu bariņš priecīgi tika dzīts cauri daudzu tautu kultūrā dzīvojošai nākotnes paredzēšanas programmai. Ak, kā šie speciālisti noderētu šovā, kurā meklē pazudušus telefonus un aizmirstas bankas kontu paroles. Viņi, smagi nogrimēti, nevis jārāda TV, bet jāalgo kiberdrošības firmās.

Atrakcija – slepkavība

Mazāk smieklīga bija raidījuma otrā stunda, kurā šķetināja kāda fermera slepkavību. Raidījuma komanda pārbaudīja ekstrasensu pieņēmumus. Nu, īsta pētnieciskā žurnālistika ar advokātiem un lieciniekiem! To visu pārdzīvoja it kā īstie cietušie. Skatītājam tika pa fragmentam no katra stāsta – vismaz piecas viena un tā paša cilvēka noduršanas ainas un vēl vesela detaļu grēda.

Ekstrasensi atklāja jau zināmo: steidzinot atzīšanos, izmeklētāji piekāva aizturētos, cietumā sēž neīstie noziedznieki. Baisā nozieguma izjūtai pievienojās netaisnības sāpes un apbrīna ekstrasensu spēju priekšā, vai ne? Apsveicu – citu cilvēku traģēdija kļuva par masu atrakciju!

Raidījuma veidotāji necentās atrisināt atklātās netaisnības, viņi steidzās pie žūrijas skaistajā studijā izvēlēties prasmīgāko "titānu". Par laimi, neesmu ekstrasense, taču pieļauju, ka konstruētajā produktā liela nozīme ir aktiermākslai un citiem acu mānīšanas knifiem. Ne velti veidotāji to sauc par šovu, izrādi. Spilgta forma un loģikas trūkums liek domāt, ka unikālās spējas tiek glīti izspēlētas. Gribat – ticiet, gribat – kārtīgi izsmejieties.

T

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja