Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Rīgā un Siguldā viss notiek

Raidījums Vai Rīga jau gatava? arī jaunajā sezonā cītīgi iepazīstinās ar Eiropas kultūras galvaspilsētas aktuālākajiem notikumiem

Vai spētu orientēties projekta Rīga 2014 mājaslapā, ir jābūt apveltītam ar sevišķām prasmēm vai arī īpatnējās informācijas organizēšanas struktūras apgūšanai jāziedo krietns laika sprīdis. Man diemžēl pusstundā tā arī neizdevās saprast, ko nozīmē sešas tematiskās līnijas (Okeāna alkas, Brīvības iela, Izdzīvošanas komplekts, Ceļu karte, Dzintara ādere un Rīgas karnevāls) vai arī – kā veikli atrast būtiskāko informāciju (laiks, vieta, cena u. tml.) par tuvākajiem pasākumiem. Tad nu tādi neprašas kā es var ik nedēļu noskatīties mazliet vairāk nekā desmit minūtes ilgos Vai Rīga jau gatava? sižetiņus, kas iepazīstina ar to, ko šogad sagaidīt no Rīgas īpašā statusa.

Jaunās sezonas atklāšanas raidījums patiesībā veltīts tam, vai gatava ir Rīgas oficiālā sadraudzības pilsēta Sigulda. Lai lieki nemulsinātu, paskaidrošu, ka par Eiropas kultūras galvaspilsētām šogad izvēlētas divas – Rīga un Ūmeo Zviedrijā. Abas ziemeļu pilsētas gan izvēlējušās savā starpā īpaši tuvu nesadarboties, tomēr tas nav traucējis Rīgai bildināt Siguldu un daļu pasākumu programmas piedāvāt arī tur – savā, kā teikts raidījuma pieteikumā, "lielajā parkā". LTV1 raidījuma Vai Rīga jau gatava? meiteņu kolektīvam – Adriānai Rozei, Kristīnei Želvei un Evai Ikstenai-Starpcānei – tagad pievienojusies arī Fulbraita stipendijas ieguvēja un karsto punktu žurnāliste Zane Peneze. Šoreiz gan nekas karsts piedāvāts netiek, jo, pirmkārt, arī Siguldā vēl ir ziema un gaidāms ziemas festivāls, otrkārt, koncepts ieturēts jau pazīstamā raidījuma Viss notiek tradīcijās – pozitīvi, jauki un nepiespiesti, bet ne karsti.

Raidījuma vadītāja Eva Ikstena-Strapcāne uzsmaida skatītājiem un pagriež operatora kameru tā objekta virzienā, kuru tūdaļ visi kopā iepazīsim tuvāk. Pirmās ir īpašas no gaismas veidotas skulptūras jeb aukstumnīcas ar nosaukumu Ieziemots!, kuras kopīgi ar radošo komandu veidojusi Agnese Melbārde. Laikā, kad arī cilvēki apsver iespēju sevi dzīvu vai mirušu (atkarībā no tehnoloģiju iespējām) iesaldēt nākotnei, māksliniece nolēmusi attēlot iekapsulētus dažādus objektus vai dabas parādības, piemēram, pienu, kas nesasalst, vai uguni, kas nenodziest. Izstādi varēja paspēt apskatīt tikai līdz piektdienai, 28. februārim.

Iepazīstamies arī ar smilšu mākslinieku Elmāru Gaigalnieku, kuram nav smilšu tikai no Antarktīdas, uzzinām, ka ziemas festivālā, kas notiks līdz 9. martam, Siguldā viesosies pasaulē vienīgais sniega bradātājs – Saimons Beks no Lielbritānijas, kurš ar speciāliem apaviem un kompasu spēj iebradāt zīmējumus sniegā pat viena futbollaukuma lielumā (šīs pasākums gan sniega trūkuma dēļ pārcelts uz 2015. gadu - red.), kā arī novērtējam, kādus kreklus iespējams sev pagatavot Dzelzs vilka darbnīcā (diemžēl Evas Ikstenas-Strapcānes lolotais krekls ar bruņurupuci nav pieejams, ir tikai ar vilkiem).

Kopumā raidījums ir gaumīgs, kompakts, un izdodas arī šo to jaunu par savu Eiropas galvaspilsētu uzzināt. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja