Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Uz Kurzemi!

Baltkrievu grupa Super Besse Latvijā jau tik ļoti kļuvusi par savējo, ka arī pagājušonedēļ Jersikas ielas vinila dienas tirdziņā tās plates bija atrodamas latviešu mūziķu plauktos jeb kastēs – Super Besse ierakstus izdod pašmāju kompānija I Love You Records, un nu jau atkal grupa pie mums viesojas arī klātienē.

Slinkākie rīdzinieki baltkrievu mūziķus mierīgi var sagaidīt sestdien, 29. septembrī, fon Stricka villā kopā ar mūsu pašu Plenēru, taču tiem, kuriem nav miera, der zināt, ka vēl pirms tam Super Besse uzstāsies šajā ceturtdienā Artilērijas pagrabos Daugavpilī un piektdien Liepājā.

Tieši došanās uz Kurzemi šajā rudenīgajā nedēļas nogalē būtu laba izvēle, jo baltkrievu klausīšanās apvienojama vēl ar virkni kultūras baudīšanas iespēju. Koncertzālē Lielais dzintars notiks ikgadējais Liepājas mākslas forums, kas piedāvās dažādu žanru notikumus ar māksliniekiem no Latvijas, Zviedrijas, Beļģijas, Austrālijas, Islandes un Austrijas. Piektdien uz Graudu ielas 34. nama sienas tiks atklāts gleznojums Atlants, vakarā koncertzālē foruma ieskaņas koncertā uzstāsies austriešu čelliste Eva Reitere un laikmetīgās mūzikas ansamblis Ictus Ensemble. Programmu ar savām dziesmām no izrādēm turpinās režisors Vladislavs Nastavševs kopā ar instrumentālistu trio Ezeri. Ja ievērojam hronoloģijas principu, pēc šī koncerta atliek tikai pāriet pāri ielai, lai iegremdētos jau minētās grupas Super Besse postpanka skaņās koncertā klubā Fontaine Palace.

Nakti un rītu varēs veltīt vēju un jūras pilsētas baudīšanai, no sestdienas pusdienlaika varēs skatīties kino – Rīgas Starptautiskā kinofestivāla Riga IFF un Eiropas Kinoakadēmijas piedāvāto īsfilmu maratonu, savukārt plkst. 17 Lielajā dzintarā uzstāsies austrālietis Bens Frosts un islandietis Daniels Bjarnasons. Programmā būs simfoniskā svīta Solaris – abu mākslinieku 2011. gada albums, kas ierakstīts, iedvesmojoties no Andreja Tarkovska filmas un Braiena Īno ambientās mūzikas. Turklāt Braiens Īno ir radījis projekcijas ar Tarkovska filmas motīviem, kas tiks rādītas koncertā. Pēc Solaris pasaulslavenā beļģu horeogrāfe Lizbete Gruveza turpat izdejos Boba Dilana 60. un 70. gadu dziesmas, ko no vinila platēm atskaņos komponists Mārtens van Kauvenbergs, ar kuru kopā dejotāja 2007. gadā Beļģijā izveidojusi laikmetīgās dejas un izrādes grupu Voetvolk.

Ja šajā sestdienas vakarā Liepājas jau šķiet par daudz un gadās atjēgties Ventspilī, Teātra namā Jūras vārti uzstāsies komponista Raiena Lota vadītā postroka un eksperimentālās elektroniskās mūzikas apvienība Son Lux no Amerikas Savienotajām Valstīm (biļetes pārdotas!). Nākamajā vakarā jau jābūt atpakaļ Liepājā, lai turpat Lielajā dzintarā klausītos zviedru džeza trio Nils Berg Cinemascope. Koncertā džeza izpildījums savīsies ar kinoekrānā redzamiem priekšnesumiem no visas pasaules, tādējādi tiks nojaukta robeža starp digitālo un akustisko tehniku.

Liepājas mākslas foruma noslēgumā izskanēs pašmāju elektroniskās mūzikas apvienības Dirty Deal Audio sagatavots audioseanss, kura programmā divās zālēs būs klausāmi N1L, Sign Libra, Kodek, Figūras (Kaspars Groševs), Maximum. Touch (Elvi Soulsystems jaunākais projekts) un Praga II, kurā apvienojušies divi pazīstami mākslinieki – Kashuks no elektroniskās mūzikas lauciņa un basģitārists Aleksis Luriņš, kurš kļuvis pazīstams kā grupas Carnival Youth dalībnieks. Lai visiem rīdziniekiem viegls un gluds mājupceļš uz galvaspilsētu, jo nākamā pirmdiena nav aplaimota ar brīvdienas statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja