Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Agnete Frīsa. Lēne Koberbēla. Zēns koferī

Latviešu valodā iznācis dāņu rakstnieču Agnetes Frīsas un Lēnes Koberbēlas pirmais romāns Zēns koferī, kas jau izdots daudzās valstīs un tulkots 27 valodās, informē izdevniecība Zvaigzne ABC.

Būdamas sievietes, autores arī galveno lomu grāmatā atvēlējušas sava dzimuma pārstāvei. Taču Nīna Borga nav policiste vai detektīve. Viņa ir medicīnas māsa, sieva un divu bērnu mamma. Pavisam parasta sieviete, kurai ir tikai viena vājība – Nīna nespēj atteikt nevienam, kas lūdz viņas palīdzību. Brīžos, kad jāglābj pasaule, Nīna vienkārši iet un dara, nedomājot par sekām, kādas tas var atnest viņai pašai vai viņas laulībai.

Kad sena Nīnas paziņa, Kārina, palūdz Nīnu no bagāžas glabātavas izņemt koferi, Nīna piekrīt – tāds sīkums! Taču, atnesusi koferi līdz mašīnai, viņa konstatē, ka tajā guļ sazāļots mazs puisēns. Kā viņš tur nokļuvis? Kur vērsties pēc palīdzības? Vai Kārina būtu iesaistījusies kādā pedofilu lietā? Lai saņemtu pareizās atbildes, ir jāuzdod īstie jautājumi, bet vai Nīnai tie ienāks prātā? Un ko iesākt ar mazo puisīti, kurš nerunā dāniski, bet sauc mammu? Nīna kopā ar mazo zēnu dodas meklēt Kārinu, bet atklāj, ka viņa ir nogalināta. Kam vēl drīkst uzticēties brīdī, kad viņas un bērna dzīvība ir briesmās?

"Uzsākot lasīšanu, nav iespējams apstāties, it kā mazā zēna dzīvība būtu atkarīga no tā, vai paspēsiet izlasīt grāmatu pietiekami ātri," raksta Washington Post. Medmāsas Nīnas un mazā zēna ceļojums cauri visai valstij, lai atklātu, kurš un kāpēc nolaupījis bērnu, ir satraucošs un spriedzes pilns, bet vienlaikus īsteni sievišķīgi rafinēts.

No dāņu valodas tulkojusi Inga Mežaraupe.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja