Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Džons Grišams. Advokāti

Iznācis Džona Grišama jaunākais romāns Advokāti. Romānu raksturo šarms, tīši nevērīga atklātība un burvīga humora izjūta apvienojumā ar dzelžainu jurista tvērienu.

Autors savij spožu vairāklīmeņu intrigu, ļaujot ielūkoties gan lielo korporāciju ikdienišķajās tieslietās, gan pavisam mazu gariņu vēlmē reiz noķert veiksmi aiz astes. Katrs romāna varonis ir personība un viņu brīžiem izmisīgā cīņa augšup, uz pasauli, kuras pilsoņi gadā saņem vismaz sešciparu skaitli, ir patiešām aizraujoša. Ne velti žurnāls Santa šāgada marta numurā rakstniekam velta šādu teikumu: "Grišama stils tomēr ir neapstrīdama literāra vērtība." Paradoksāli, bet daudzi juristi atzīst Dž. Grišama romānus par patiešām vērtīgu lasāmvielu – gan spraigā sižeta dēļ, gan arī tāpēc, ka pat pieredzējis jurists tajos var gūt kādu ierosmi. 

Deivids Zinks, jurists milzu korporācijā, vienā jaukā dienā iziet no biroja, lai tur nekad neatgrieztos. Viņš ir izdedzis un neapmierināts, veicot "skrūvītes" pienākumus: lai gan alga ir pasakaina, strādāt nākas pat brīvdienās, darbs nesniedz gandarījumu un laulība ir uz sabrukuma robežas. Jauki pavadījis laiku daudzos krodziņos, vakarpusē Deivids ieveļas pa durvīm juridiskajā firmā Finley & Figg. Tas ir mazs, dīvains kantorītis, kura īpašnieki un partneri Vollijs un Oskars jau gadiem uzņemas dažādas sīklietas – laulību šķiršanu, apdrošināšanu, aizstāv klientus, kas braukuši reibumā, – nevairās no samērā neētiskiem darījumiem un visu dzīvi cer uz "lielo lietu" – procesu, kurš atnesīs milzu peļņu un laimīgas vecumdienas ar kuplkrūtainu blondīni pie sāniem. Iereibušais Deivids, Hārvardas absolvents, abiem vīriem šķiet gluži noderīgs, un visi trīs uzsāk kopīgu darbu. Vollijam šķiet, ka beidzot izdevies atrast lietu, ar kuru varēs nopelnīt visai dzīvei, Oskars meklē veidu, kā izšķirties no sievas, nedaloties ar viņu naudā, Deivida ģimenē beidzot gaidāms mazulis. Un tad kā zibens spēriens no skaidrām debesīm – viņu gadsimta projekts tiek virzīts izskatīšanai tiesā... Spēle uz visu banku ir sākusies!

Triju tik dažādo vīriešu sadarbība atstāj līdzīgu iespaidu, kā amerikāņu kalniņi – brīžiem sajūsmas spiedzieni un adrenalīns, brīžiem sagriežas galva. Sīki niansētās juridiskās peripetijas ieintriģē vēl vairāk nekā pretrunīgie varoņi. Soli solī ar advokātu trijotni virzoties uz grāmatas beigām, izbaudīta tiek ik lappuse, un negaidītais beigu pavērsiens tikai apliecina: Džona Grišama talants ir kļuvis vēl spožāks.

Džons Grišams ir tādu romānu kā Firma, Pelikānu lieta, Klients, Likumu pasaules valdnieks, Laiks nogalināt, ApelācijaNepatiesi apsūdzēts un Pēdējais zvērinātais autors. 

No angļu valodas tulkojis Armīns Voitkāns

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja