Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Herieta Vorslija. Mode. 100 būtiskas idejas

Jāņa Rozes apgādā klajā nākusi grāmata visiem stila un apģērba dizaina mīļotājiem – Herietas Vorslijas Mode. 100 būtiskas idejas (100 Ideas that Changed Fashion), informēja izdevniecības pārstāve Daiga Bitēna.

Grāmatā ietvertas 100 esejas, kurās lasītāji tiek iepazīstināti ar modes tendencēm, revolucionāriem jaunievedumiem un dažādiem fenomeniem, kas ietekmējuši ģērbšanās stilu 20. un 21. gadsimtā. Tie aprakstīti hronoloģiskā secībā, iezīmējot pārmaiņu punktus. Grāmata ietver izvērstus aprakstus par modes pasauli un bagātīgu ilustratīvo materiālu.

Mode. 100 būtiskas idejas mudina paraudzīties uz mūsu ikdienas garderobi ar zinošāku skatienu. Lasot grāmatu var uzzināt, ka pirmie bikini publikai šķita skandalozi un tos demonstrēt atļāvās vienīgi striptīza dejotājas, ka dubultās vīles un kniedes džinsos parādījās Zelta drudža laikos, lai vienkāršais darba apģērbs kļūtu izturīgāks, ka T krekls 20. gadsimta sākumā bija vīriešu apakšveļa, kā datortehnoloģijas ienāk modes industrijā utt.

Herieta Vorslija ir ainavu dizainere, rakstniece un fotomākslas entuziaste. Līdz šim uzrakstījusi vairākas grāmatas par modi: The White Dress, Classics of Fashion un Decades of Fashion u.c. Autore 13 gadus lasījusi lekcijas un pasniegusi kursus modes žurnālistikā un modes komunikācijā Central Saint Martins College Of Art and Design un University of The Arts London.

Mode. 100 būtiskas idejas ir pirmā grāmata latviešu valodā sērijā 100 būtiskas idejas. 2014. gadā Jāņa Rozes apgāds šajā sērijā izdos grāmatu par kino Kino. 100 būtiskas idejas.

No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka
Datorgrafiskais noformējums: Anda Austriņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja