Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Interneta portāls Satori izdevis bezmaksas Savvaļas burtnīcu

Interneta žurnāls Satori izdevis Savvaļas burtnīcu – ilustrētu bezmaksas izdevumu, kurā 16 latviešu rakstnieki un dzejnieki poētiski dokumentējuši Andra Eglīša izveidoto brīvdabas izstādi Savvaļa.

Dabas teritorijā starp Dūķiem un Jaundrustiem iekārtotā izstāde Savvaļa tika atklāta šī gada jūlijā un bez darba laika, ieejas maksas un uzraugiem ir apskatāma joprojām. To veido divas trases, kurās izvietoti Kates Krolles un Reiņa Bērziņa, Katrīnas Neiburgas, Laimdotas Malles, Teemu Korpelas, Lindas Vigdorčikas un citu autoru mākslas darbi. Nākamgad – izstādes "otrajā sezonā" – to papildinās jauni dalībnieki.

Vasarā un rudenī Savvaļā viesojās virkne latviešu rakstnieku un dzejnieku, kuri savus izstādē gūtos iespaidus pārveidoja dažādu žanru un formāta tekstos, kas tagad apkopoti Savvaļas burtnīcā. Tas nav izstādes katalogs, bet literāri vizuāla dokumentācija, kas vienlaikus aktualizē ilgstošu problēmu Latvijas laikmetīgajā mākslā – kvalitatīvu tai veltītu tekstu trūkumu.

Burtnīcā lasāmi Agneses Krivades, Arvja Vigula, Kārļa Vērdiņa, Marijas Luīzes Meļķes, Krišjāņa Zeļģa, Annas Belkovskas un citu autoru teksti, ko papildina fotogrāfijas no izstādes. Burtnīcas dizainu veidojis mākslinieks Aleksandrs Breže un Kristaps Zelmenis.

Burtnīca atrodama Savvaļas izstādes "bāzē", bet neliela tirāžas daļa bez maksas pieejama Neputna grāmatnīcā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja veikalā, ISSP galerijā un grāmatnīcā Mr. Page.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja