Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Izdota Janas Egles pirmā grāmata bērniem Bovijs un 12 putnēni

Oktobrī ceļu pie maziem un lieliem lasītājiem sākusi latviešu rakstnieces, dzejnieces un dziesminieces Janas Egles grāmata bērniem un viņu vecākiem Bovijs un 12 putnēni. Vizuāli uzrunājošo ilustrāciju autore – māksliniece Agnese Rudzīte. Grāmatas izdevējs – izdevniecība Latvijas Mediji

Bovijs un 12 putnēni ir sirsnīgs stāsts par rotaļu lācīša Bovija gaitām, kurš, būdams bērnudārza grupas Putnēni talismans, ik nedēļu ciemojas kāda bērna ģimenē, piedzīvojot visdažādākos notikumus un vērojot visdažādākās attiecības. Tā viņš satiek ģimeni, kurā valda atkarība no viedierīcēm; ģimeni, kur viss gulstas uz vecmāmiņas pleciem; ģimeni ar bērniem no dažādām laulībām; Ukrainas bēgļu ģimeni un daudzas citas.

Jana Egle ideju par grāmatu mazajiem lasītājiem lolojusi ilgus gadus. Sagaidot tās realizāciju autore stāsta: “Bērni ir vissvarīgākā auditorija. Iedraudzējot bērnus ar grāmatu, mēs audzinām aizrautīgus lasītājus. Bovijs ir lācēns ar divu krāsu acīm un mīkstu sirdi. Stāstiņi caur iejūtīgā lāča redzējumu vēsta, kā jūtas bērni savās ģimenēs. Ģimenes tik ļoti dažādas. Manuprāt, grāmatu par Boviju ir svarīgi lasīt gan bērniem, gan vecākiem. Vislabāk - kopā.”

Savukārt rakstniece Laura Vinogradova mudina stāstu izlasīt ikvienam, sakot: “Rakstniece Jana Egle ir brīnišķīga stāstniece un esmu patiesi sajūsmināta, ka viņa nolēmusi rakstīt arī bērniem. Grāmata ir ļoti gaiša, to caurvij sirsnība un labestība, bet stāsti grāmatā bērnus un pieaugušos aicina uz sarunu par dzīves vērtībām un mazajiem prieka mirkļiem ikdienā. Grāmata ir par laiku kopā, tieši tāpēc tā būtu jāizlasa visiem." 

Jana Egle ir lasītāju un kritiķu atzīta latviešu literāte. Dzejas krājumu Dzirdēt noklusēto (2002) un Ledus debesis (2023), stāstu krājumu Gaismā (2016), Svešie jeb Miļeņkij ti moj (2018), Dzimšanas diena (2020) un Latvju pacients (2023) autore. Aktīvi piedalās literārajā un muzikālajā dzīvē. Liepājas Kultūras balvas (2017, 2019), Egona Līva balvas Krasta ļaudis (2020) un Latvijas Literatūras gada balvas (2019) laureāte. 2024. gadā viņas stāstu krājums Dzimšanas diena angļu valodā iznāks ASV izdevniecībā Open Letter Books.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja