Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kajsa Ingemarsone. Citroni dzeltenie

Izdevniecībā Zvaigzne ABC iznācis zviedru rakstnieces Kajsas Ingemarsones vieglais un dzīvi apliecinošais romāns Citroni dzeltenie, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Ilziņa.

Romāns stāsta par jauniem cilvēkiem, par dzīvi, kāda tā ir mūsdienu Zviedrijā – bet tikpat labi arī jebkurā citā Eiropas valstī. Dzīve – tā ir arī ikdiena, un jaunībā pat visikdienišķākajiem notikumiem piemīt īpaša aura. Sastapšanās un šķiršanās, meiteņu draudzība un attiecības ar puišiem, vecāki, kas ilgojas pēc tā, lai pieaugušie bērni viņiem veltītu vairāk uzmanības, paša interesantākā darba meklējumi un bērnības pieredzes apzināšanās. Agnese, Dāvids, Lusana, Paolo, Tubīass, Kalle, Sofija – viņi visi meklē un atrod, zaudē, viļas un atkal dodas uz priekšu. Viņus visus saista Citroni dzeltenie, Kalles izlolotais restorāns, kuram īsteno dzīvību iedvesusi Agnese, izdomājot interjera knifiņus un pat nosaukumu. Sanākuši kopā, jaunieši mēģina Stokholmā radīt jauku un omulīgu vietu, kurā apmeklētāji atgrieztos atkal un atkal. Tas nav tik vienkārši, īpaši jau tāpēc, ka panākumi atkarīgi ne tikai no apzinīga darba un lieliska ēdiena, bet arī no Lolas. Šī noslēpumainā būtne ir katra restorāna sapnis un lielākais bieds vienlaikus, jo Lola ir Zviedrijas svarīgākā restorānu apskatniece. Viņas raksti ir kalpojuši par iemeslu vairāku restorānu bankrotam, bet pozitīvs vērtējums Lolas slejā nozīmē veiksmi un prāvu apmeklētāju skaitu. Taču neviens nezina, kā Lola izskatās. Kad kādudien restorānu Citroni dzeltenie apmeklē smalka pusmūža kundze ar franču valodā runājošu pavadoni, Agnese un Kalle nolemj, ka tai jābūt viņai...

Pa to laiku Agneses labākā draudzene Lusana pamanās iekulties lielās nepatikšanās, Agneses vecāki zaudē darbu, māsa Madlēna paziņo, ka gaida bērniņu, pie Agneses atgriežas viņas bijušais puisis, mūziķis Tubīass, kolēģis Paolo atklāj kādu noslēpumu, kaimiņš Dāvids meiteni izseko, un visam šim tracim pa vidu sasirgst abi restorāna Citroni dzeltenie pavāri.

Kad pievakarē restorāna durvis atkal ver Lola ar savu pavadoni, Agnesei kļūst skaidrs, ka nepatikšanas ir neizbēgamas, jo vienīgais cilvēks, kurš piekritis dažas dienas aizstāt slimojošos, ir pilnīgs svešinieks. Dzīvespriecīgi smiekli, pārpratumi, uzticami un neuzticami draugi – viss kā dzīvē. Un izrādās, ka arī ikdiena var būt krāsaina!

Zviedru žurnālisti par grāmatu Citroni dzeltenie saka: "Izslēdziet telefonus, šī ir grāmata, ko vēlaties lasīt netraucēti!"

No zviedru valodas tulkojusi Rute Lediņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja