Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klajā nākusi Noras Ikstenas sarunu grāmata Runādamies

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu rakstnieces Noras Ikstenas sarunu grāmatu Runādamies, informēja izdevniecības pārstāvji.

Grāmata apkopo spilgtākos tērzēšanas mirkļus ar ļaudīm dažādos gados un vietās. Ir iekļautas intervijas ar Dzintaru Sodumu, Imantu Ziedoni, Valentīnu Jākobsonu, Dagniju Dreiku, Jāni Einfeldu, Renāti Blumbergu, Tītu Reinu Vītso, Dairu Āboliņu, Aldi Gobzemu, Liānu Langu, Edvīnu Raupu, Raimondu Tigulu.

"Satikties un runāt. Runāt dzīvi un tieši, pārteikties, kļūdīties, iesmieties un apraudāties. Piedzīvot sarunas prieku. Mūsu nervozajā pasaulē, kurā pazūd laiks un viss mainās tik strauji, šādi mirkļi ir retums. Esmu pateicīga, ka, mijoties gadsimtiem, man ir bijusi iespēja tos piedzīvot – ar ļaudīm, kuri ir laikabiedri. It kā tikai viens īss mirklis, tomēr dziļi iespiedies atmiņā," - Nora Ikstena.

“Tā pasaule nav tik plakana, kā mēs dažkārt interpretējam. Pasaule ir daudzšķautņaina tāpat kā cilvēki,” - Daira Āboliņa.

“Noras Ikstenas sarunas ar radošajiem ļaudīm prasa nesteidzīgu lasīšanu. Šī nu ir tā grāmata, kurai nevar ātri izjoņot cauri – izlasīju, noliku malā, ņemu nākamo…  Sarunas ir tik ļoti dažādas gan ritmā, gan noskaņā,  katra prasa iedziļināšanos, lai izprastu, sajustu, izdzīvotu,” raksta grāmatu blogere Meldra Gailāne.

Nora Ikstena ir rakstījusi romānus, īsprozu, biogrāfijas un esejas. Autores darbi tulkoti angļu, vācu, franču, krievu, igauņu, lietuviešu, maķedoniešu, dāņu, zviedru, gruzīnu, hindu, itāliešu valodā. Rakstniece aktīvi iesaistījusies valsts kultūrpolitikas veidošanas procesos. Saņēmusi Izcilības balvu kultūrā kā 21. gadsimta pirmo divu gadu desmitu pasaulē atpazīstamākā Latvijas rakstniece, kā arī saņēmusi vairākus citus nozīmīgus Latvijas un starptautiska mēroga apbalvojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja