Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Māra Svīre. ...un neuzzinās neviens

Apgādā Zvaigzne ABC klajā nāk rakstnieces Māras Svīres jaunākais darbs – detektīvromāns ...un neuzzinās neviens, informēja izdevniecības pārstāve Vineta Tropiņa. Romāna ...un neuzzinās neviens atvēršana notiks 4. decembrī plkst. 17 Zvaigznes prezentāciju zālē Rīgā, K. Valdemāra ielā 6.

Romānā Māra Svīre ir atminējusies savu sākotnējo profesiju – jurisprudenci – un atzīst, ka darbam materiālus rūpīgi vākusi, piedaloties īstās tiesu sēdēs un vērojot tiesvedības procesus Latvijas juristu izpildījumā. Ne velti romāna pirmajā lappusē atrodamais ieraksts vēsta, ka darbā aprakstītā situācija ir reāla, izdomāti ir tikai tēli.

Kaut gan pēc uzbūves ...un neuzzinās neviens ir detektīvžanrā tapis darbs, būtībā romāns ir radniecīgs tam sociālās prozas žanram, kuru latviešu literatūrā ir izkopis Andris Kolbergs. Bagātā valodā un trāpīgos dialogos rakstniece atspoguļo kādas sievietes slepkavības izmeklēšanas gaitu, atstājot gana daudz vietas tam, lai lasītājs pats varētu minēt nozieguma motīvus un izprast romāna varoņu psiholoģiju.

Māra Svīre ļoti pārliecinoši uzrāda mūsdienu "parastā cilvēka" ikdienas dzīves ēnas puses laikā, kad par dzīves pamatvērtību kļuvusi nauda un manta. Romāna pirmajā daļā sižeta centrā ir Hedviga – bagāta, lepna un pašapzinīga sieviete, kura zina, ko grib un no kā ņemt.

Par romānu lakoniski ir izteicies zvērināts advokāts Aloizs Vaznis: "Romāns ...un neuzzinās neviens ir par to – tā patiešām mēdz būt –, kā cilvēku likteņi kļūst atkarīgi no izmeklētāju, prokuroru un tiesnešu profesionalitātes, godaprāta, sirdsapziņas un atbildības izjūtas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja