Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Markuss Zusaks. Grāmatu zagle

Latviešu valodā iznācis romāns Grāmatu zagle, kas baudāms lēni un nesteidzīgi, izgaršojot un iedziļinoties, iesaka apgāds Zvaigzne ABC.

Ir grāmatas, kuras paliek prātā vēl ilgi pēc izlasīšanas, turklāt paliek prātā kā smalks prieka un skumju avots vienlaikus. Grāmatas, kuru lasīšana aizkustina, satricina un piespiež uz pasauli un tās izpausmēm palūkoties no cita skatpunkta, it kā atklājot to vēlreiz no jauna.

Austrāliešu rakstnieka Markusa Zusaka Grāmatu zagle ir romāns, kuram piemīt visas iepriekšminētās un vēl daudzas citas lieliskas īpašības, tas ir aizkustinošs un sāpīgi skaists, patiesīgs un dziļš. Tas satriec ar savu vienkāršību.

Lai gan Markuss Zusaks jau ar saviem pirmajiem romāniem kļuva pazīstams arī ārpus dzimtās Austrālijas un vairāki no tiem ir tulkoti un izdoti arī citās valstīs un ieguvuši literāras godalgas, Grāmatu zagle atnesa viņam patiesu slavu. Romāns tulkots jau vairāk nekā 35 valodās, tas iekļuvis labāk pārdoto grāmatu topa pirmajās vietās tik dažādās valstīs kā ASV un Brazīlija, Spānija un Dienvidkoreja, Lielbritānija un Izraēla, Islande, Grieķija un Krievija. New York Times bestselleru sarakstā Grāmatu zagle atradās 230 nedēļas – četrarpus gadus!

Šoruden klajā nāks arī filma, kas uzņemta pēc šī romāna motīviem, – 15. novembrī notiks filmas pirmizrāde ASV.

Stāsts par Līželi Memingeri, pie kuras Nāve nāca trīs reizes, nav pārstāstāms, to pat nedrīkstētu darīt, jo šī romāna vērtība ir ne tikai sižeta līkloči, bet arī veids, kā stāsts top pavēstīts. Māras Poļakovas tulkojums ir sulīgs un iederīgs: valoda plūst krāšņi un iespaidīgi, izzīmējot ik niansi tieši tajās krāsās, kā to iecerējis un radījis Markuss Zusaks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja