Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Raimonds Pauls. Etīdes par dzīvi

Apgādā _Zvaigzne ABC iznākusi grāmata Etīdes par dzīvi_, kurā idejas autore un sakārtotāja Dina Balode apkopojusi tautā iemīļotā komponista Raimonda Paula domas par dzīvi, mūziku un citām lietām, informēja izdevniecības pārstāve Vineta Tropiņa.

Dina Balode uzskata, ka Maestro noslēpums rodams viņa vitalitātē un nerimstošajā virzībā uz priekšu. Etīdes par dzīvi tapušas pēc trim garām sarunām ar Raimondu Paulu 2013. gada janvārī, martā un maijā. Šīs sarunas izvērtušās Maestro atziņās un pārdomās par dzīves pamatlietām – vienkāršām un ne tik vienkāršām. Cieņa, iedvesma, kārtība. Profesija, atzinība. Skolotāji un draugi. Sievietes skaistums. Ēdieni, smaržas un automašīnas. Ceļojums laikā. Personiskais bauslis. Džezs un brīvība. Par visu to Maestro ir savs viedoklis – trāpīgs, bieži paskarbs, nereti arī ar humora pieskaņu, bet vienmēr – piesātināts ar visaptverošu cilvēcību.

Kad izrunāts viss vai gandrīz viss, kas paliek pāri? Pacilājoša un gaiša sajūta, ka esi ticies ar cilvēku – atbildīgu, godprātīgu, vienkāršu, patiesu un "mūsējo". Grāmatā ar nolūku saglabāts Maestro runas stils, lai katrs varētu ne vien izlasīt, bet arī dzirdēt viņam raksturīgo balsi un runas manieri. Līdz ar to Etīdes izskan kā saruna – saruna, kurā katrs lasītājs atrodas personīgā dialogā ne tikai ar ievērojamo komponistu, bet arī ar laikmetu, kurā dzīvojam.

Grāmatu papildina mākslinieces Zanes Lūses gleznu reprodukcijas, kurās krāsās un tēlos notverta populāru Raimonda Paula dziesmu noskaņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja