Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ričards Rors. Ādama atgriešanās

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis visā pasaulē pazīstamā garīgā skolotāja franciskāņa Ričarda Rora darbu Ādama atgriešanās – gudru grāmatu par vīrieša identitātes veidošanos un vīrišķo iniciāciju, informēja izdevniecības pārstāve Vineta Tropiņa.

Par vīrieti nepiedzimst – par vīrieti kļūst. Daudzās pasaules kultūrās kļūšana par vīrieti notikusi, piedzīvojot iniciācijas rituālu. Arī mūsdienās pasaulē ir vietas, kurās šie rituāli joprojām tiek praktizēti, taču Rietumu "civilizētajā" pasaulē vīriešu iniciācijas nozīme nav pietiekami apjausta. Tam ir vairāki iemesli: lielākā daļa vīriešu pārāk daudz saņēmuši no savām mātēm un pārāk maz – no tēviem, tādēļ gluži vienkārši trūkst "vecajo" jeb gudru, pieredzējušu un savu vīrišķību īstenojušu vīriešu, kas varētu jaunos vīriešus ievadīt patiesā vīrišķībā. Turklāt iniciācijas būtība ir likt vīrietim apjaust – tu nekontrolē visu, bet tas ir klajā pretrunā ar Rietumu pasaules vīrišķo ideālu – fiziski un garīgi neievainojamu vīrieti.

Rors piedāvā četrus arhetipiskus tēlus – karotāju, viedo, mīlētāju un valdnieku –, kuri mīt katra vīrieša dvēselē un kuru veselīga integrēšana ir būtiski svarīga patiesas vīrišķības nobriešanā.

Mācītājs Juris Rubenis grāmatas ievadā raksta: "Autors zina, kādi jautājumi nodarbina vīriešus, arī tos jautājumus, kurus gadiem ilgi  baidāmies izteikt, un sniedz nevis gatavas atbildes, bet rāda ceļu, kuru ejot katrs no mums pats varētu nonākt līdz savai  atbildei. (..) Būt vīrietim, kas atradis pats sevi, ir pats labākais, kas ar jums var notikt."

Ričards Rors tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem garīgajiem meistariem mūsdienu pasaulē. Viņš sarakstījis daudzas grāmatas, tostarp latviski izdoto Eneagramma. Deviņas dvēseles sejas (kopā ar Andrēasu Ebertu) un Kailā tagadne. Abas grāmatas izdotas Zvaigzne ABC un īsā laikā nokļuvušas pārdotāko grāmatu saraksta augšgalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja