Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Arnolds Švarcenegers: Es atkal sāku runāt kā mašīna

Holivudas aktieris Arnolds Švarcenegers ir spriedzes filmu franšīzes Terminators firmas zīme, tāpat kā viņa austriešu akcentā paustā frāze "I’ll be back" (es atgriezīšos). Ārnijs, kā viņu iesaukuši talanta cienītāji, ir piedalījies četrās no piecām Terminatora filmām un, tuvojoties savai septiņdesmit gadu jubilejai, uzticīgajiem atbalstītājiem sola atgriezties arī nākamajās tās daļās.

Filmu sērijas gaitā viņš no ļaunā robota iznīcinātāja pārtapis labdabīgajā Sargā, jaunākajā sērijā pat gūstot iespēju cīkstēties ar paša tēloto Terminatoru no 1984. gadā iznākušās filmas. Intervijā, kura notikusi filmu studijā Paramount Pictures, spriedzes filmu veterāns stāsta par jaunākā _Terminatora: Genisys _tapšanu.

Kas jūs pamudināja atgriezties filmas turpinājumā?

Mani sajūsmināja jau pirmais scenārija variants, ko lasīju, pirms tika pieaicināti visi pārējie aktieri. Ļoti iepriecināja fakts, ka liela uzmanība bija pievērsta sižeta attīstībai un varoņiem. Man tas bija pats svarīgākais iemesls, kāpēc vēlējos piedalīties filmā Terminators: Genisys. Svarīgi bija arī tas, kādus aktierus veidotāji vēlējās ieraudzīt pārējās lomās, – viņi patiešām gribēja nolīgt lieliskus tēlotājus.

Kā, jūsuprāt, pārējie vīriešu lomu atveidotāji tika galā ar spraigas darbības epizodēm?

Fantastiski, jo viņi tiešām iejutās lomās. Mums bija arī lieliski kaskadieri, kas rūpīgi izstrādāja kauju epizodes. Manuprāt, sadarbībā ar šo aktieru sastāvu galvenais bija viņu aizrautība. Runājot ar mūsu režisoru Alanu Teiloru, teicu: "Mēs filmējam jau vismaz trīs mēnešus, bet vēl neviens aktieris nav žēlojies, ka būtu grūti vai ka viņš būtu ievainots vai piekusis, vai nevarētu šo vai to..."

Vai nebija savādi atgriezties šajā lomā?

Nē, tas ir tāpat, kā braukt ar riteni, – tu vienkārši sāc mīties, un viss izdodas. Es atceros, kā sāku lasīt scenāriju un pēc tam – izmēģināt replikas. Es atkal sāku runāt kā mašīna. Tas bija kā iejusties varonī, kad vienīgais, kas tev rūp, ir: vai spēlēt Terminatoru vai Sargu, vai Sargu, reizē esot arī Terminatoram, jo tu taču kādu sargā? Piemēram, šajā gadījumā es sargāju Sāru Konoru, bet iznīcinu visus un visu, kas tuvojas viņai vai kas viņu apdraud. Tādējādi es vienlaicīgi esmu gan Terminators, gan Sargs. Ir jāuzmanās, lai nepārspīlētu, bet tajā pašā laikā jāiemieso sevī tēvišķais un jāraugās, lai tas notiek pārliecinoši.

Vai noskatījāties iepriekšējās Terminatora filmas, pirms sākāt strādāt pie šīs?

Jā. Manuprāt, pārējiem aktieriem bija mazliet vairāk brīvības, interpretējot savus varoņus. Viņus neierobežoja iepriekšējo aktieru tēlojums, jo viņu varoņu laika līnijas un situācijas šajā filmā ir citādas. Es šajā ziņā sajutu lielāku spiedienu, jo iepriekš biju tēlojis Terminatoru, kurš savā ziņā ir tas pats varonis. Es patiešām noskatījos pirmo, otro un trešo filmu, pievēršot uzmanību tēlojumam, un man šķiet, ka tas galu galā palīdzēja ļoti ātri iedzīvoties varonī un turpināt spēlēt tieši tāpat, kā biju spēlējis pagātnē.

Vairāk lasiet laikraksta Diena trešdienas, 8. jūlija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja