Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi lasi: Ilgtspējas jautājums

Jaunajai kultūras ministrei Dacei Melbārdei gada laikā – līdz vēlēšanām – ir svarīgi saprast, kādi ir tie apstākļi, kuros jāstrādā jāstrādā kultūras ministram, un vai notiks tirgošanās ar velnu. "Kultūras nozares speciālistam ministra amatā ir šis iekšējais ētiskais uzstādījums, cik tālu tu drīksti vai nedrīksti nedrīksti politikā darboties," viņa saka

Intervija (pirms Ministru prezidenta demisijas) ar jauno kultūras ministri Daci Melbārdi notiek šķietami neierastā vidē – Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) ēkā Parīzē, kur vairākas nedēļas līdz 20. novembrim risinājās UNESCO Ģenerālā konference. Dace Melbārde uz Parīzi devās dažas dienas pēc oficiālā apstiprinājuma ministres amatā. UNESCO Ģenerālās konferences 37. sesijā viņa pildīja Kultūras komisijas priekšsēdētājas amatu, kurā tika apstiprināta pavasarī.

Vide vedina sākt ar jūsu darbību UNESCO, taču paguvāt pieminēt, ka īsajā brīdī, kas jums bija starp apstiprināšanu ministres amatā un došanos uz Parīzi, bija jārisina Latvijas Nacionālās operas (LNO) jautājums. Vai tas, jūsuprāt, ir atrisināts?

Patiesībā – laiks rādīs. Es situāciju pārņēmu jau ar notikušu konkursu, mans uzdevums bija iepazīties ar konkursa rezultātiem un pārliecināties, ka ir bijusi godīga kandidātu izvērtēšana un uzticība ir izteikta cilvēkam, kurš vislabāk spēj argumentēt Operas attīstību nākotnē. Iepazīstoties ar dokumentiem, bija skaidrs, ka Zigmars Liepiņš ir labākais no pretendentiem, jo viņam ir gan biznesa kompetence, gan redzējums par Operas virzību. Cik man ir iznācis runāt ar Zigmaru Liepiņu, saprotu, ka viņš ir apņēmības pilns. Domāju, ka tas ir labākais risinājums situācijai, kas bija izveidojusies Operā. Protams, var runāt, kā šādam konkursam būtu bijis jānotiek ideālā situācijā. Ja gribēja veikt pārmaiņas, uz Operas vadītāja vietu bija jābūt starptautiskam konkursam. Tad aktualizētos atalgojuma jautājums, lai šajā konkursā pieteiktos spēcīgi kandidāti. Taču es domāju, ka nevajag sevi par zemu novērtēt. Esam spējīgi piedāvāt spēcīgu kandidātu. Ja šādā starptautiskā konkursā uzvarētu mūsu cilvēks, tā būtu papildu pārliecība, ka viņš ir stiprākais. 

Ditas Rietumas interviju ar Daci Melbārdi lasi 28. novembra KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja