Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi lasi: Ticiet paši sev!

Pasaules operas megazvaigzne argentīniešu tenors Marselo Alvaress ar prieku dzied Siguldas Opermūzikas svētkos un atklāj, kāpēc nevajag klausīties līdzcilvēku padomos

Tas patiešām ir noticis – viens no mūsdienu pasaules visspožākajiem un pieprasītākajiem tenoriem Marselo Alvaress viesojās XXII Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos, kur svētdien galā koncertā sajūsmināja publiku ar dziļi saviļņojošu itāļu verisma operu āriju (Kanio ārija no R. Leonkavallo operas Pajaci, Kalafa ārija no Dž. Pučīni operas Turandota, Kavaradosi ārija no Dž. Pučīni operas Toska) un svelmaini temperamentīgu neapoliešu dziesmu izpildījumu. Lai gan Siguldā 22 gados apbrīnotas jau daudzas spilgtas, izcilas un saviļņojošas balsis, šis ir vēsturisks notikums. Marselo Alvaresa krāšņais, brīvi un vērienīgi plūstošais tenors, mākslinieka dedzīgā pašatdeve, pārliecinošā skatuves stāja un patiesais pārdzīvojums, kurā viņš dalījās ar publiku Siguldā, atmiņā ieguls uz ilgu laiku, jo jau kopš paša savas vēlīnās, toties neparasti straujās un veiksmīgās pasaules karjeras sākuma viņš dzied no visas sirds un sevi netaupot.

Opermākslas cienītājiem vēl spilgtā atmiņā tiešraidē no Karalienes Sofijas Mākslu pils Valensijā 2010. gada vasarā vērotā Žorža Bizē opera Karmena ar jūsu Hosē mīlas krustugunīs starp divām latviešu dziedātājām – Elīnu Garanču (Karmena) un Marinu Rebeku (Mikaēla).

Es to ļoti labi atceros, jo Elīnu Garanču, kura ir brīnišķīgs cilvēks, uzskatu par vienu no saviem draugiem. Es sirsnīgi izbaudīju šo uzstāšanos Valensijā ar divām tik lieliskām un arī kaismīgām dziedātājām. Neaizmirstams ir arī pats iestudējums (Karlosa Sauras režijā, ar Zubinu Mehtu pie diriģenta pults – I. L.), un es arī jutu, cik ļoti tas patika publikai. Šīs izrādes man ir spilgtā atmiņā, lai gan Hosē lomu esmu dziedājis ļoti daudz reižu.

Šķiet, nav daudz zemju, kurās jūs nebūtu dziedājis? Ar kādām sajūtām vai gaidām posāties pirmajam Latvijas apciemojumam?

Uzaicinājums doties uz Latviju man sagādāja lielu prieku, jo es zinu, ka jūsu zemē ir bagātīgas kultūras tradīcijas un cilvēki mīl operu. Piemēram, Itālijā tas tagad diemžēl iet mazumā, taču, ierodoties šeit, es sajūtu cilvēku mīlestību uz operu. Mani sajūsmina, ja publika ir godīga, atvērta, gaida mākslinieku uzstāšanos un izbauda viņu sniegumu mūzikā. Tieši tāpēc esmu tik iepriecināts, ka varu jums parādīt savu operdziedāšanas stilu. 

Ineses Lūsiņas interviju ar Marselo Alvaresu lasi 7.augusta KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja