Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Seno ugunskuru nakts

Sestdien, 31. augustā, notiks Seno ugunskuru nakts, kad saulrieta laikā Baltijas jūras krastā ikviens tiek aicināts iedegt ugunskuru, simbolizējot apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru un vienlaikus atvadīties no vasaras. Seno ugunskuru nakts visās valstīs ap Baltijas jūru notiks vienā laikā. Rīgā Seno ugunskuru nakts pasākums norisināsies Vakarbuļļu pludmalē plkst.

20:00. Pirms ugunskura iedegšanas notiks dzejas lasījumi kopā ar dzejniekiem Kārli Vērdiņu, Sergeju Timofejevu, Artūru Punti un Ingu Gaili un DJ Monsta kopā ar Birutu Ozoliņu sniegs brīvdabas koncertu. Aicināti visi interesenti, lai svinētu Seno ugunskuru nakti, parādītu piejūras tautu vienotību un atgādinātu par mūsu vēsturi un kultūras mantojumu. Pasākums ikvienam un bez maksas, tai skaitā autostāvvieta un velonovietne. Izmantojot sabiedrisko transportu, autobuss nr. 3 un 36 līdz pieturai “Pludmale” Daugavgrīvā. Ja neesi vēl Vakarbuļļu pludmalē bijis, Daugavgrīvā ceļu atrast palīdzēs norādes. Aicinām līdzi ņemt segas un kabatas baterijas.Akcijā piedalīties aicināts ikviens, tam piemērotā un atļautā vietā iekurot ugunskuru, kā arī mudinot draugus un kaimiņus pievienoties, lai kopā pavadītu vakaru Baltijas jūras krastā. Nodibinājums “Rīga 2014” ir uzrunājis arī septiņpadsmit Latvijas piejūras pašvaldības piedalīties Seno ugunskuru naktī un 31. augustā organizēt pasākumu pie jūras. Pie ugunskuriem cilvēki aicināti izteikt solījumus jūrai, lasīt dzeju, dziedāt, iet rotaļās vai vienkārši vērot ugunskuru un jūru. Lai katrs ugunskurs būtu redzams starp citām Latvijas piejūras pašvaldībām un Baltijas jūras valstīm, ikviens savu ugunskura vietu var atzīmēt virtuālā kartē www.ancientlights.eu.Seno ugunskuru nakts tradīcija atdzima 1992. gadā Somijas pilsētā Turku, kas drīz vien guva lielu atsaucību arī citās Baltijas jūras valstīs – Igaunijā, Zviedrijā, Vācijā, Polijā u. c. Turpinot divu Eiropas kultūras galvaspilsētu – “Turku 2011” (Somija) un “Tallinas 2011” (Igaunija) – aizsākto, arī nodibinājums "Rīga 2014” aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju pievienoties šai akcijai. Latvijā tā jau vairāk nekā desmit gadu notiek Rojā un Pāvilostā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja