Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Tēlniecības izstāde Pilsēta pasaulei

Izstāde ar savu tematisko ievirzi veltīta Rīgai Eiropas kultūras galvaspilsētai. Izstāde  notiek sadarbībā ar Latvijas Tēlnieku centru. Latvijas Tēlnieku centra (LTC) darbība aizsākās 1993. gadā. Centrā apvienojušies 50 visu paaudžu profesionālie tēlnieki. 20 savas darbības gados LTC ir organizētas vairāk nekā 60 izstādes Latvijā un ārzemēs, uzaicinot izstādēs piedalīties arī ārzemju māksliniekus.

Latvijas tēlnieki, savukārt, ar lieliem panākumiem piedalījušies daudzos pasaules un Eiropas tēlniecības simpozijos un izstādēs. Pasaulē pazīstami ir tēlnieki Jānis Strupulis, Agnese Rudzīte Kirillova, Zigmunds Bielis, Viktors Suškēvičs, Ģirts Burvis u.c. Latvijas māksla var lepoties ar izkoptām tēlniecības tradīcijām, kuras joprojām pārstāv mūsu vecmeistari Laimonis Blumbergs, Ēvī Upeniece, Aivars Gulbis, Arta Dumpe, Oļegs Skarainis, Olita Nigule un Mirdza Lukaža.Izstādē Pilsēta pasaulei piedalās visu paaudžu tēlnieki ar darbiem, kas radīti pēdējo trīs gadu laikā, dodot iespēju skatītājiem ielūkoties daudzveidīgas un profesionāli augstvērtīgas mūsdienu tēlniecības ainā. Ekspozīcijas pamatu veido mazo formu tēlniecība, kas ir mobilāka ideju un eksperimentu ziņā, tādejādi veicinot skulpturālās domas attīstību. Izstādē apskatāmi tēlnieku Viktorijas Pelšes, Zigurda Galūna, Vinetas Kurzemnieces, Vijas Dzintares, Ritvara Kalniņa, Andra Abiļeva un Marinas Veilandes formā bagātie un idejiski piesātinātie darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Sv. Pētera baznīca, Skārņu 19, Rīga

Kad?

21. februāris, 2014 – 30. marts, 2014

O.–s. 10–18 Sv. 12–18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja