Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Riga IFF pirmizrādīs jaunākās animācijas filmas ciklā Lupatiņi

17. oktobrī plkst. 12 un 18. oktobrī plkst. 11 Rīgas starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) Bērnu nedēļas nogales ietvaros kinoteātrī Splendid Palace tiks demonstrētas bērnu animācijas filmu cikla Lupatiņi jaunākās īsfilmas, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Īsfilmu veidotāju komandā ir dzejniece Inese Zandere, režisors Edmunds Jansons un mākslinieks Reinis Pētersons. "Ikdienišķi priekšmeti – zeķes, pogas, cimdiņi – ir lieliskas rotaļlietas, un spēlēties ar tiem ir pat interesantāk, nekā ar smalkām lellēm. Lietu īpašības ļauj iztēloties to raksturus, un tad jau sākas stāsts. Tā spēlējas mazi bērni, tā spēlējamies arī mēs, Lupatiņu autori, un šī spēle palīdz bērniem saprast pašiem sevi, mācīties dzīvot," saka Inese Zandere.

Projekts Lupatiņi tiek veidots kopš 2010. gada, sadarbojoties animācijas studijai Atom Art un bērnu grāmatu izdevniecībai Liels un mazs, tā ietvaros tapušas animācijas īsfilmas un izdota grāmata. 

Ar Nacionālā Kino centra un Latvijas Televīzijas atbalstu studijā Atom Art ir tapušas piecas jaunas Lupatiņu cikla īsfilmas: Kā Lupatiņi būvēja māju, Kā Lupatiņi veseļojās, Kā Lupatiņi precējās, Kā Lupatiņi slēpās un Kā Lupatiņi kārtoja māju. Tie ir stāsti par četriem auduma bērniņiem – Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri kopā ar Kaķi dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli. Arī jaunajās īsfilmās viņi mēģina noskaidrot dažādas dzīvē noderīgas lietas – kāda mājiņa būtu vispiemērotākā mājdzīvniekam, kur dzīvo ziema, vai ir iespējams izārstēties no slimības ar konfektīšu palīdzību, ar ko būtu interesanti precēties un kāpēc, kā arī pārbauda, kurš no Lupatiņiem prot vislabāk noslēpties. Filmu varoņu balsis ierunājuši bērni un Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš, bet dziesmu autors un izpildītājs ir Jēkabs Nīmanis.

Biļetes uz īsfilmu cikla seansiem var iegādāties www.rigaiff.lv un Biļešu servisa kasēs.

Šī gada nogalē sadarbībā ar bērnu grāmatu izdevniecību Liels un mazs tiks izdots arī visu Lupatiņu īsfilmu DVD, Jēkaba Nīmaņa komponēto Lupatiņu dziesmu CD, jauna Ineses Zanderes grāmata Lupatiņu rīts un 2016. gada Lupatiņu kalendārs bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja