Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Aicina pieteikt filmas festivāla 2ANNAS konkursam

No 16. februāra līdz 15. jūlijam režisori no Latvijas un pasaules tiek aicināti pieteikt savas filmas Rīgas Starptautiskā filmu festivāla 2ANNAS Baltijas un starptautiskā īsfilmu konkursa programmai, kā arī starptautiskā vidēja garuma filmu konkursa programmai, informēja festivāla pārstāve Ieva Strauta.

Festivāls 2ANNAS šogad norisināsies no 28. novembra līdz 3. decembrim. Festivālu veido četras konkursa un vairākas tematiskās programmas. Šogad festivāls pirmo reizi organizē filmu konkursu, kurā iesniedzamas tieši bērnu un jauniešu auditorijai adresētas filmas.Tāpat 2ANNAS turpinās 2015. gadā uzsākto konkursu vidēja garuma filmām, kas sava specifiskā formāta dēļ nekvalificējas ne īsfilmu, ne pilnmetrāžas kinofestivāliem. 

Šī gada fokusa programmas tēma ir autsaideri - cilvēki, kuri izvēlējušies vai ir spiesti dzīvot savādāk kā lielākā daļa sabiedrības. Programmas ietvaros skatītājiem būs iespēja ielūkoties alternatīvās dzīvesveida formās, queer (citādā) kultūrā un stāstos par tiem, kuri dzīvo ārpus likuma, sabiedrības un naudas sistēmas.

Savā 22 gadu ilgās pastāvēšanas laikā festivāls 2ANNAS ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem īsfilmu festivāliem Baltijā, un kino baudītājiem ir ticis piedāvāts ļoti plašs kino spektrs – sākot no art house, līdz pat Amerikas Kinoakadēmijas balvai nominētām filmām, savukārt Baltijas filmu skatēs bijuši sastopami gan studentu radīti, gan jau atzinību guvušu latviešu režisoru veidoti darbi. 2016. gadā festivālam tika pieteikts rekordliels filmu skaits - 2170 filmas no 92 valstīm.

Festivāla oficiālais organizators ir biedrība un filmu studija Virtuālā studija URGA. Festivāla mērķis ir padarīt pieejamu aktuālāko Eiropas un pasaules kino Latvijas skatītājiem, kā arī sekot Baltijas filmu mākslas attīstībai un tendencēm.

Informācija par filmu pieteikšanas kārtību: http://ej.uz/2ANNASIFF.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja