Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ditas Rietumas kino izlase: 18. VII - 25. VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Bēdīgi slavenie mērgļi

@@@@

Režisors Kventins Tarantīno

Seanss k/t Kino Citadele 18.VII plkst. 18.25

Kventins Tarantīno ir klasiķis, kura filmu draiskā brutalitāte, kultūrietekmju blīvums un paša absolūtā brīvības sajūta ir nodrošinājusi viņam īpašu statusu amerikāņu kinovēsturē. Šogad Kannu festivālā Tarantīno pirmizrādīja vienu no savām labākajām filmām Reiz Holivudā, kas Latviju sasniegs augustā. Pagaidām ir vērts atsvaidzināt atmiņā viņa filmu Bēdīgi slavenie mērgļi (2009), kurā Tarantīno atļāvies pamatīgi koriģēt vēstures (Otrā pasaules kara) gaitu. Jāsaka – šis fakts nav maznozīmīgs arī filmas Reiz Holivudā sižeta kontekstā.

 

Krāpšanas māksla

@@@

Režisors Mets Aseltons. Lomās Teo Džeimss, Emīlija Ratajkovska u. c.

Latviešu valodā tā arī nav atrasts adekvāts heist žanra nosaukuma tulkojums. Paliksim pie "aplaupīšanas filmām". Krāpšanas māksla ir gluži neslikta aplaupīšanas filma, kuras darbība risinās Losandželosā un tās apkaimē. Galvenais varonis ir labi izglītots mākslas pazinējs, vārdā Aivens, mākslas priekšmetu zagļa dēls, kuram ir jāatdod tēva parādi. Mākslas interesenti pazīs daudzus filmā redzamos mākslas darbus. Galvenajā lomā pārliecinošs ir Teo Džeimss, pieticīgāka savā profesionālajā varēšanā ir viņa partnere modele Emīlija Ratajkovska.

 

Saulgriežu kults

@@

Režisors Ari Asters. Lomās Florensa Pjū, Vils Polters, Džeks Reinors u. c. 

Atšķirībā no tipiskām amerikāņu šausmu filmām šīs filmas darbība risinās kristāldzidrā, saulainā vidē kaut kur Zviedrijā. Tur gaišās drānās tērpti ļaudis vij ziedu vainagus un izpilda rituālas darbības ap ugunskuriem. Režisora Ari Astera filmā tiek apspēlēta saulgriežu nakts svinēšanas tradīcija. Filmas autors saulgriežos ir saskatījis dēmonisku un biedējošu norišu potenciālu – tās piedzīvot ir lemts amerikāņu jaunietei, kura ir atbraukusi uz Zviedriju. Daži recenzenti uzskata šo filmu par svaigu un pārsteidzošu psihedēlisku trilleri. Atļaušos atturēties.

 

Frankenšteins

@@@@

Režisors Denijs Boils. Lomās Benedikts Kamberbečs, Džonijs Lī Millers.

Seanss k/t Kino Citadele 23.VII plkst. 18.30

Teātra izrādes translācija, kurā ir gana daudz kinematogrāfisku elementu. Frankenšteinu Londonas Karaliskajā nacionālajā teātrī ir iestudējis Denijs Boils – režisors, kura radošajā kontā ir Trainspotting un Graustu miljonārs. Viņa jaunākā filma Vakardien joprojām ir kinoteātru repertuārā. Izrāde Frankenšteins ir citas raudzes un citas jaudas darbs. Britu aktieru Benedikta Kamberbeča un Džonija Lī Millera saspēle uz teātra skatuves ir satricinoši spēcīga Mērijas Šellijas radītā stāsta interpretācija. To pašu var teikt par Denija Boila inscenējumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja