Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ditas Rietumas kino izlase: 22. II - 1. III

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Paradīze 89

Režisore Madara Dišlere.

Šī ir otrā spēlfilma no Latvijas simtgades filmu programmas. Filmas pamatauditorija ir ģimenes. Ar Paradīzi 89 pilnmetrāžas formātā debitē režisore Madara Dišlere, kuras filmā bagātīgi izmantota pašas pieredze: viņa seko līdzi 80. gadu izskaņas lielajām politiskajām norisēm, arī Baltijas ceļam, ar bērna acīm. Filma priecē ar vitālajām jaunajām aktrisēm, lielisku vizuālo risinājumu (operators Gints Bērziņš) un filigrāni izstrādāto priekšmetisko vidi, kas daudziem atsauks atmiņā pašu piedzīvoto ne tik senā, Latvijai nozīmīgā vēsturiskā periodā.

 

Lolas skrējiens

@@@@

Režisors Toms Tikvers.

Iespēja uz lielā ekrāna noskatīties filmu Lolas skrējiens (1998), kas savulaik pārsteidza ar eksperimentālu formu un mērķtiecīgu režisora Toma Tikvera darbu: viņš meistarīgi izmantoja aktrises Frankas Potentes potenciālu, popkultūras audiovizuālajiem produktiem raksturīgo dinamiku, turklāt apvienoja to ar dramatisku vēstījumu. No Lolas skrējiena un tā, vai viņa paspēs laikā sagādāt lielu naudas summu, ir atkarīga viņas drauga dzīvība. Ar šo filmu aizsākās gan režisora Toma Tikvera, gan aktieru Frankas Potentes un Morica Bleibtreja karjera.

 

Spēļu nakts

@@@

Režisori Džons Frānsiss Deilijs, Džonatans Goldsteins. Lomās Džesijs Plemonss, Reičela Makadamsa, Džeisons Beitmens. 

Filma Spēļu nakts vazā aiz deguna. To var uztvert arī kā komplimentu šim amerikāņu izklaides produktam, kurā mēģināts apvienot spriedzes filmas un komēdijas elementus. Bariņš garlaicības māktu tipiņu nolemj piedalīties spēlītē ar imitētām slepkavībām un to izmeklēšanu. Skatītājam tomēr ātrāk par garlaikotajiem varoņiem kļūst skaidrs, ka nevainīgā izklaide uzņēmusi neparedzētus apgriezienus. Filmas lielākā vērtība ir aktieru ansamblis, kurā ir daudz populāru seju, un neprognozējamība – tātad oriģinalitāte – stāsta attīstībā.

 

Nemīlestība

@@@@

Režisors Andrejs Zvjagincevs.

Andreja Zvjaginceva Nemīlestība ir pretendente uz Oskaru labākās ārzemju filmas kategorijā. Šī ir viena no 2017. gada spēcīgākajām filmām, kas ļoti konkrēti un tajā pašā laikā metaforiski rada mūsdienu Krievijas – un ne tikai Krievijas – tēlu. Filma par bērna pazušanu viņa vecāku nemīlestības dēļ izpelnījās pērnā gada Kannu festivāla balvu. Daudziem, arī man, tā ir radījusi šokam līdzīgu reakciju. Par Nemīlestību ir vērts parunāt ar Andri Keišu, kurš spēlē šajā drāmā. Tikšanās ar aktieri notiks 28. februārī plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja