Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 22. III - 29. III

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Turpinājums

@@@@@

Režisors Ivars Seleckis

Pie skatītājiem nonākusi piektā programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei filma, kuru veidojis izcilā radošajā formā esošais dokumentālā kino klasiķis Ivars Seleckis. Šis niansētais vērojums – stāsts par pirmklasniekiem – saviļņo līdz asarām. Tas ir gan izcils dokumentālais kino, kas uztur dzīvas tā dēvētās Latvijas poētiskā dokumentālā kino skolas tradīcijas, gan emocionāli gudra, sociāli nozīmīga filma, kas ataino tik dažādo Latvijas sociālo vidi – pilsētas un lauku bērnus, latviešu un krievu bērnus, viņu tik atšķirīgo pasauli un vērtības.

 

Floridas projekts

@@@@

Režisors Šons Beikers. Lomās Vilems Defo, Bruklina Prinsa, Bria Vinaite, Valērija Koto u. c.

Viens no pērnā gada interesantākajiem amerikāņu neatkarīgā kino piemēriem, kas tika pamanīts Kannu festivālā un sagādāja Oskara nomināciju Vilemam Defo par otrā plāna lomu. Filma ar reālistiskiem, šķietami dokumentāliem līdzekļiem vēstī par Amerikas sapņa pieticīgo padrēbi. Galvenās varones ir mazgadīga māte bez pastāvīgiem ienākumiem un viņas vitālā, artistiskā meitiņa, kuras dzīvo kādā Floridas motelī. Moteļa menedžeris ir iejūtīgais Vilema Defo varonis. Moteļa fasādes rozā krāsa uztverama arī kā skumja ironija – filmas varoņu dzīve nebūt nav idilliska.

 

Analogā kino festivāls Process

Kinoteātrī Kino Bize no 22. līdz 25. martam 

Muskuļus audzē jauna iniciatīva – starptautisks analogā kino festivāls Process, kas notiek otro reizi. Tas piedāvā iespēju ļauties analogajam (nevis digitālajam) eksperimentālajam (nevis konvencionālajam) kino. Kino Bize varēs noskatīties eksperimentālo īsfilmu programmas, kā arī noklausīties Dāvja Sīmaņa lekciju (22.III) par avangarda kino vēsturi pēc Pirmā pasaules kara un Jāņa Putniņa stāstījumu (25.III) par avangarda kino attīstību XX gs. otrajā pusē u. c. Noslēgumā (25.III) – pasaules festivālus apceļojusī filma Muito Romântico.

 

Spoku zeme

@@

Režisors Paskāls Ložjē. Lomās Kristela Rīda, Anastasija Filipsa, Emīlija Džonsa, Teilora Hiksone u. c.

Francijas un Kanādas kopražojuma filma ievēro tradicionālos šausmu filmu noteikumus: biedējoša loma atvēlēta noplukušai mājai, kas glabā baisus noslēpumus un jundī atmiņas, murgus un vīzijas par baigiem noziegumiem. Šis ir vismaz ceturtais franču scenārista un režisora Paskāla Ložjē mēģinājums darboties šausmu filmu žanrā. Kaut žanra ābeci viņš apgūst arvien labāk, tomēr pēc Spoku zemes noskatīšanās var tikai bezspēcīgi nobrīnīties par režisora motivāciju veidot šādu darbu un skatītāju gatavību patērēt kārtējo "izklaidējošo šaušalu" produktu. turpinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja