Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 24.-31.I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Mazās sievietes

@@@@

Režisore Grēta Gērviga. Lomās Sērša Ronena, Emma Votsone, Florensa Pjū, ElĪza Skanlena, Lora Derna, Merila StrĪpa u. c.

Viena no Oskaru sezonas nozīmīgākajām filmām, kas ir nominēta sešām ASV Kinoakadēmijas balvām, to vidū arī kā gada labākā filma. Asas diskusijas presē izraisījis fakts, kālab Oskaram nav nominēta filmas režisore Grēta Gērviga, kura pārsteidzoši strauji no labas aktrises pārtapusi respektējamā režisorē. Filmai ir dāsns kultūrkonteksts – tās pamatā ir 1888. gadā tapis literārais darbs (autore Luīza Meja Elkota), kurš ir uzrunājis dažādu paaudžu un dažādu laikposmu Holivudas profesionāļus. Grētas Gērvigas darbs ir jau septītā šī romāna adaptācija.

 

Anna Franka. Paralēlie stāsti

@@@@

Seanss k/t Kino Citadele 27.I plkst. 19

Vienā seansā tiek piedāvāta tematiski nozīmīga filma, kuras autori holokausta traģismu atklāj ar daudzveidīgiem, mūsdienīgiem dokumentālā kino izteiksmes līdzekļiem. Filmas forma ir sarežģīta: tajā mijas Annas Frankas dienasgrāmatas teksts, ko lasa izcilā britu aktrise Helēna Mirena, vairāku Annas Frankas vienaudžu pieredzes stāsti (sievietes, kuras izdzīvojušas holokaustā), kā arī vēsturnieku komentāri. Filmā darbojas arī jauna aktrise Martina Gati, kuras uzdevums ir vēstīt par traģēdiju, uzrunājot savus jauniešus un izmantojot sociālos tīklus. 

 

Mafijas nodevējs

@@@@@

Režisors Marko Bellokjo. Lomās Pjērfrančesko FavĪno, Luidži Lo Kašo u. c.

Ja jums ir tuva filma Krusttēvs, šī itāļu meistara Marko Bellokjo filma ir jāredz bez kavēšanās. Pērn tā tika izrādīta Kannu festivāla konkursā un nominēta vairākām Eiropas Kinoakadēmijas balvām. Tas ir patiesos faktos balstīts, spriedzes piepildīts vēstījums par Sicīlijas mafijas darboni Tommazo Bušetu, kurš pēc spožas kriminālās karjeras ir spiests bēgt uz Brazīliju. Pēc tuvinieku nāves viņš kļūst par Sicīlijas mafijas nodevēju – sāk sadarboties ar policiju. Žanra pērle ar izciliem aktierdarbiem, īpaši labs ir Pjērfrančesko Favīno galvenajā lomā.

 

Oskaram nominētās filmas Rīgas kinoteātru repertuārā 

Kad vēl, ja ne tagad, ir vērts noskatīties ASV Kinoakadēmijas balvai nominētās filmas. Atšķirībā no sendienām, kad Oskara pretendentu nosaukumi bija tikai skaņa, pašlaik Rīgā var redzēt lielu daļu no nominētajām filmām. Mans favorīts ir Dienvidkorejas Parazīts, kas pretendē uz sešiem Oskariem. Repertuārā ir atgriezusies Kventina Tarantīno filma Reiz Holivudā – nostalģijas un dziļas kino mīlestības piesātināts darbs. Vēl ir skatāms Džokers, 1917 un Trusis Džodžo, kā arī šīs nedēļas jaunums Mazās sievietes – daudzveidīgas, profesionāli spēcīgas filmas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja