Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ditas Rietumas kino izlase: 24. V – 30. V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Aladins @@

Režisors Gajs Ričijs. Lomās Mena Masuds, Vils Smits u. c.

Grandioza ekstravagance – Disneja studijas piedāvājums ģimenes auditorijai ar virpuļojošām austrumu daiļavām, lidojošiem paklājiem un pērtiķīšiem, tuksnesi, kamieļiem un citiem specefektu dāsni izrotātiem priekiem. Pārsteidzošākais šajā projektā ir režisora vārds – tas ir Gajs Ričijs, kurš kino pasaulē ienāca ar skarbām, stilīgām britu dēku filmām (piemēram, Ķēriens/Snatch). Kopš tā laika daudz ūdens aiztecējis un filmu saražots, tomēr Gaja Ričija vārds Aladina titros drīzāk mulsina, nevis iejūsmina. Filmā jestri rosās Vils Smits.

 

Los Bando @@@  

Režisors Kristians Lū. Lomās Tāge Juhansens Hogness, Jākobs Diruds u. c.

Simpātisks eiropeisks piedāvājums jauniešu auditorijai: norvēģu filma par divu jauniešu sev un citiem mesto izaicinājumu – piedalīties Norvēģijas ziemeļos notiekošajā roka čempionātā – iepriecina ar aizraujošu sižetu, raitu vēstījumu, ironiju un labu neprofesionālo tēlotāju darbu draugu Aksela un Grima lomās. Skandināvijā rūpējas par šā kino virziena attīstību – filmas bērniem un pusaudžiem, kuras dzimtajā valodā skar jauniešiem svarīgas problēmas un arī izklaidē. Ticiet, lai sasniegtu šos mērķus, var iztikt arī bez Aladina lidojošā paklāja un specefektiem.  

 

90. gadu vidū @@@

Režisors Džona Hills. Lomās Sanijs Saldžiks, Katrīna Voterstone u. c.  

Vēl viens jaunums, ko, cerams, novērtēs jauniešu auditorija. Ar šo ironisko, nostalģisko un trakulīgo filmu režijā debitē amerikāņu aktieris Džona Hills. Filmas nosaukums konkrēti norāda uz tās darbības laiku – tie 90. gadi, kad vēl nebija pieejams nekas no tā, kas pavada mūsdienu jaunieša ikdienu: internets, sociālie tīkli un citi tehnoloģiju un komunikāciju mestie izaicinājumi. Galvenais varonis 13 gadu vecais Stīvijs, kurš dzīvo Losandželosā, nokļūst citā vidē – skeitbordistu grupā. Tā kļūst par viņam neierastu pieredzi. Filmai ir vecuma ierobežojums – 16+.  

 

Indīgā roze @@

Režisori Frančesko Činkvemani, Džordžs Gallo, Luka Džiliberto. Lomās Džons Travolta, Morgans Frīmens, Brendans Freizers

Filmas aktieru komanda – Džons Travolta, Morgans Frīmens un Famke Jansena – nenoliedzami spēj piesaistīt uzmanību. Vismaz divi no trim nosauktajiem ir Holivudas autoritātes, kam rūp to projektu kvalitāte, kurus reklamēs, izmantojot viņu vārdus. Stāsts par izbijušu futbolistu, kurš ir pārkvalificējies par privātdetektīvu (Travolta), ir negaidītu pavērsienu pilns. Fakts, ka filmai ir veseli trīs režisori, netieši brīdina, ka ceļš uz rezultātu ir bijis visai komplicēts. Indīgā roze korekti atgādina par trillera žanra tradīcijām. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja