Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 26. IX - 3. X

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Neaizskaramais

@@@

Režisore Ursula Makfārleina

Dokumentālā filma ielūkojas producenta Hārvija Vainstīna skandāla aizkulisēs. Šis skandāls bija grūdiens #MeToo kustībai – šokējošu atklāsmju straumei, ko presei un tiesībsargājošajām instancēm atklāja simtiem aizskartu sieviešu. Viņas bija gan Hārvija Vainstīna, gan viņam līdzīgo – ietekmīgu izklaides industrijas biznesmeņu – seksuālās uzmākšanās un izvarošanas upuri. Filma veidota kā pētnieciskās žurnālistikas darbs, tajā intervētas Vainstīna skandālā iesaistītās sievietes un iezīmēts Vainstīna karjeras ceļš no mūzikas līdz kino biznesam.

 

Slepenā istaba

@@@

Režisors Kristians Volkmans. Lomās Marianna Burga, Frānsiss Čepmens u. c. 

Eiropas pienesums šausmu filmu žanram. Francijas, Luksemburgas un Beļģijas kopražojuma filmā ir gana daudz tradicionālo šausmu filmu elementu, piemēram, vientuļa māja, kuras jaunie iemītnieki pat nenojauš par tās šaubīgo pagātni. Lepnā nama jaunie iemītnieki tā vēsturi un noslēpumaino istabu, kas materializē katra slēptās vēlmes, atklāj pārāk vēlu, lai izdarītu loģiskus secinājumus un bēgtu. Kaut filmu var vērtēt kā viduvēju, tomēr daža laba oriģināla ideja tajā ir. Turklāt tā jēdzieniski atšķiras no Holivudas štancētajām šausmenēm.

 

Ziņotājs

@@@

Režisors Andrea Di Stefano. Lomās Ana de Armasa, Džoels Kinamens u. c. 

Šī skarbā trillera režisors Andrea Di Stefano karjeru sācis kā aktieris jaukās filmās, piemēram, Ēd, lūdzies, mīli, un viņa krasās pārvērtības var pārsteigt. Filmas Ziņotājs pamatā ir spriedzes piesātināts zviedru romāns. Filmas galvenais varonis ir bijušais karavīrs, kuram nācies kļūt par FIB ziņotāju. Liktenīgas sakritības dēļ viņš kļūst gan par policijas, gan FIB, gan noziedznieku vajāšanas objektu. Filma ir veidota ar profesionālu tvērienu, tomēr tā nepiedāvā īpašas kvalitātes, lai spētu atšķirties no līdzīgiem trilleriem.

 

Studentu kinofests kinoteātrī Splendid Palace 1.X plks t. 18–22

Šis vienas dienas festivāls kinoteātrī Splendid Palace sola daudz īsfilmu, kuras uzņēmuši vēl plaši nepazīstami autori. Latvijā ir vairākas augstākās mācību iestādes, kuru beidzēji iegūst kinoprofesionāļu statusu un diplomu, kas ļauj tiem darboties kinonozarē, ja vien jauno autoru idejas ir konkurētspējīgas. Filmas, kuras jaunieši uzņēmuši savās augstskolās mācību procesa ietvaros, veido Studentu kinofesta saturu. Lai viss būtu kā īstā festivālā, ir arī profesionāla žūrija un balvas. Filma uzvarētāja tiks iekļauta Splendid Palace repertuārā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja