Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 27. VI - 4. VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Vakardien

@@@

Režisors Denijs Boils. Lomās Himešs Patels, Lilija Džeimsa, Eds Šīrans u. c.

Filmas Vakardien autors Denijs Boils ir viens no interesantākajiem britu režisoriem, kura kontā ir Trainspotting un Graustu miljonārs. Vakardien, iespējams, neatstās tik dziļas pēdas kinoprocesā, toties būs patīkams laika kavēklis. Filmas komiskos efektus un notikumus ģenerē nejaušs gadījums galvenā varoņa Džeka dzīvē un filmas scenāristu radīts pieņēmums, ka pasaulē ir iestājies globāls prāta aptumsums: visi ir aizmirsuši grupu The Beatles un tās dziesmas. Džekam, kurš vienīgais tās paturējis prātā, paveras negaidītas karjeras iespējas.

 

Bērnu spēlītes

@@

Režisors Lāšs Klevbergs. Lomās Marks Hemils, Gabriels Beitmens u. c. 

Lūk, arī vasaras šausmu deva – visai tipiska sava žanra pārstāve, 1988. gada filmas rimeiks. Tās sižetu par tehnoloģiski "advancētas" lelles nekrietnajām izdarībām varētu uztvert kā patosa pilnu atgādinājumu par patērētājsabiedrības blaknēm. Galu galā visi spožie "krāmiņi", ko atspērušies stiepjam uz mājām, ir bumba ar laika degli (kaut vai ekoloģiskā aspektā). Kultūrvēsturiskā griezumā nešpetno lelli, kas sāk savus asinsdarbus, nepakļaujoties saimnieka vēlmēm, var uzskatīt par "mašīnu dumpja" motīva izmantošanu.

 

O, brāli, kur esi tu?

@@@@

Režisori Ītans un Džoels Koeni. Seanss kultūras telpā Autentika 28.VI plkst. 23

Vērts atklāt jaunu brīvdabas kino skatīšanās vietu – kultūras telpu Autentika (Rīgā, Bruņinieku ielā 2). 28. jūnijā būs iespēja atsvaidzināt atmiņā Ītana un Džoela Koenu filmu O, brāli, kur esi tu?/O Brother, Where Art Thou? (2000). Tā sakņojas ASV vēstures materiālā un amerikāņu kinovēstures klasiskajā mantojumā. Paši Koeni šo filmu dēvēja par amerikāņu odiseju – ceļojumu pa Amerikas dienvidiem Lielās depresijas laikā. Galvenie varoņi ir bēgļi katordznieki, kurus spēlē Džordžs Klūnijs, Džons Turturo un Tims Bleiks Nelsons.  

 

Apollo 11

@@@@

Režisors Tods Daglass Millers

Dažos seansos iespējams redzēt unikālu dokumentālo filmu, kas tapusi no autentiskiem arhīva materiāliem, kuros iemūžināta gatavošanās Apollo 11 misijai 1969. gadā, kas nogādāja uz Mēness pirmos amerikāņu astronautus. Filmas režisors Tods Daglass Millers un viņa komanda veikuši titānisku darbu, izveidojot pārliecinošu kompilācijas filmu. Filmā izmantoti arhīva materiāli, kas ar XXI gadsimta tehnoloģijām novesti līdz perfekcijai. Jāpiekrīt režisoram – skatoties uz ekrāna, nešķiet, ka filmas materiāls uzņemts pirms pusgadsimta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja