Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase: 28. VI - 5. VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Ķērāji 

@@

Režisors Džefs Tomsiks. Lomās Eds Helmss, Džeremijs Reners, Džons Hemms, Džeiks Džonsons, Anabella Volisa u. c.

Nekādi nespēju priecāties par lielisko aktieru Džeremija Renera un Džona Hemma ampelēšanos šajā komēdijā, kas, kā apgalvo tās autori, sakņojas patiesos notikumos. Droši vien. Ne velti filmas, kurās pieauguši tēvaiņi ļaujas spēles priekam, zaudējot sakaru ar savām sociālajām lomām un pienākumiem, kļūst visai populāras. Rotaļas, kaut vai tie būtu sunīši kā šajā filmā, kļūst par jautru glābiņu no ikdienas rutīnas. Tomēr Džons Hemms atmiņā paliks ar Trakajiem vīriem/Mad Men un Džeremijs Reners – ar Sapieri/The Hurt Locker, nevis ar šo nieku.

 

Sicario 2. Karteļu karš

@@@

Režisors Stefāno Sollima. Lomās Benisio del Toro, Džošs Brolins, Izabela Monēra u. c. 

Pirms dažiem gadiem režisora Denī Vilnēva filma Sicario (2015) nošāva divus zaķus – gan tika Kannu festivālā, gan savāca veiksmīgu kasi. Sicario 2 Kannas nav bijušas vajadzīgas (un otrādi) – šo filmu režisējis jau cits profesionālis (Stefāno Sollima), un tā tikai nosacīti ir oriģinālā Sicario turpinājums. Darbu tajā gan turpinājis Benisio del Toro, kuram ideāli piestāv skarbu, elli pieredzējušu vīru lomas, kā arī Džošs Brolins. Sūrs vīru kino, kurā inscenēta cīņa starp labajiem (ASV drošības dienestu vīri) un sliktajiem (Meksikas karteļu noziedznieki).

 

Mērijas ceļojums

@@@@

Režisore Kristīne Želve. Lomās Daiga Kažociņa, Marīna Janaus u. c.

Viena no emocionālākajām un pārsteidzošākajām programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei filmām – dokumentāla drāma, kurā ir saausti dokumentālā un spēles kino elementi. Galvenās varones – muzejnieces Mērijas Grīnbergas (lomā Daiga Kažociņa) – dzīvesstāsts filmā pārliecina gan kā individuāla spēcīgas personības dramatiskā pieredze, gan kā Latvijas vēstures traģisko pavērsienu vispārinājums. Filmu līdzās citām simtgades programmas filmām šajā nedēļā var noskatīties kinoteātrī KSuns. Izmantojiet iespēju.

 

Īgņas valstība

@@@

Režisors Andrē Kutirjē.

Lai kā man patiktu šīs filmas nosaukuma latviskā versija, tas diemžēl nav jaunais Ledus laikmets ar blokbastera potenciālu, bet gan mākslinieciski viduvējs Meksikas, ASV un Lielbritānijas kopražojums, kurš nesasniedz perfekciju ne 3D datoranimācijas kvalitātē, ne pārliecinošā sižeta plūdumā. Stāsts par tīni Teriju, kurš pēkšņi nonāk savas vecmāmiņas stāstu un fantāziju pasaulē, piedāvā pazīstamus pasaku elementus, tajā netrūkst arī princeses ar jocīgām, lielām acīm. Bērni filmu noskatīsies, bet diez vai gribēs to redzēt otru reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja