Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 7. XII - 13. XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Simtgades filmu maratons Kinoteātrī Splendid Palace 8. decembrī

Simtgades filmu programma līdz šim kinoteātros un citās kino izrādīšanas vietās ir pulcinājusi apmēram 300 000 skatītāju. Ja nu nav izdevies noskatīties kādu no programmas filmām, ir izdevība to izdarīt sestdien, kad divās Splendid Palace zālēs no rīta līdz pusnaktij tiks rādītas 14 simtgades programmas filmas (vēl divas programmas filmas iznāks uz ekrāniem 2019. gadā). Paldies filmu veidotājiem varēs pateikt pirms programmas populārākās filmas Homo novus seansa. Ieeja brīva, taču ir jāizņem kasē vai jāizdrukā bezmaksas biļete.

 

Aukstais karš

@@@@

Režisors Pavels Pavlikovskis. Lomās Joanna Kuliga, Tomašs Kots, Boriss Šics u. c. 

Viena no gada labākajām filmām, ko veidojis godalgotās filmas Ida (2014) autors poļu režisors Pavels Pavlikovskis. Aukstais karš viņam jau sagādājis Kannu festivāla balvu par labāko režiju. Filmā satiekas sociālistiskā pēckara Polija un stilīgā 60. gadu Francija. Galveno varoņu – jaunas dejotājas un diriģenta – dzīvi sašķeļ dzelzs priekškars. Filmas stilizētais melnbaltais attēls, šķietami nepareizās, efektīgās kadra kompozīcijas atgādina mākslas foto: apstādini jebkuru kadru – un liec pie sienas. Filma pretendē uz Eiropas Kinoakadēmijas balvām. Meistardarbs!

 

Mežonīgā dzīve

@@@@

Režisors Pols Deino. Lomās Džeiks Džilenhols, Kerija Maligana, Eds Oksenbulds u. c. 

Lieliska aktiera Pola Deino debija režijā, kas apceļojusi daudzus festivālus. Smalks art house darbs, kas neiekļaujas Holivudas pamatstraumē. Kerija Maligana un Džeiks Džilenhols pārliecinoši izspēlē laulātu draugu attiecību drāmu, kas rezonē viņu dēla dzīvē. Pols Deino ir radījis ideālus apstākļus, lai aktieri nospēlētu izcili. Darbība notiek 60. gados, un filmas norises atspoguļo plašāku sociālo pārmaiņu kontekstu – īpaši saistībā ar sievietes lomu sabiedrībā un ģimenē. Ja mīlat niansētus, emocionālus, labi izstāstītus stāstus un melodrāmas, šī ir jūsu filma.

 

Meitene

@@@@

Režisors Lūkass Donts. Lomās Viktors Polsters, Arjē Vorthalters u. c.

Pārsteidzošo filmu par Laru – puisi, kurš ir dzimuma maiņas procesā, mācās baletskolā un vēlas kļūt par balerīnu, – varētu nodēvēt par kontroversiālu (vismaz Latvijas kontekstā). Beļģijas un Nīderlandes kopražojuma darbs kļuva par sava veida sensāciju šā gada Kannu festivālā un ieguva nozīmīgu balvu Zelta kamera kā labākā debija. Smalkjūtīgi veidotā psiholoģiskā drāma pārliecina ne tikai ar režisora Lūkasa Donta, bet arī galvenās lomas tēlotāja Viktora Polstera virtuozitāti. Meitene pelnīti pretendē uz Eiropas Kinoakadēmijas balvām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja