Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ditas Rietumas kino izlase. 25.VIII - 1.IX

Kinokritīķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas. 

Smalkās aprindas****

Režisors Vudijs Allens. Lomās Džesijs Eizenbergs, Kr stena Stjuarte, Bleika Laivlija, Korijs Stolls, Stīvs Kerels 

Mūžam vitālā Vudija Allena filma Café Society, kas latviskota kā Smalkās aprindas, ar lielu pompu maijā atklāja Kannu festivālu. Filma ar Kristenu Stjuarti (ambicioza Holivudas studijas sekretāre) un Džesiju Eizenbergu (jaunulis, kurš nolēmis izmantot radnieciskās saites un iekārtoties kino biznesā) aizved uz 30. gadu Holivudu un romantizē to smalki un ironiski, kā jau Vudijs Allens to prot. Kaut arī šī nav klasiķa izcilākā filma (pat pēdējās desmitgades kontekstā), tas nav iemesls, lai to ignorētu.

Ben-Hurs**

Režisors Timurs Bekmambetovs. Lomās Džeks Hjūstons, Tobijs Kebels, Morgans Frīmens Sofija Bleka-D’Elija u. c.

Krievu režisors Timurs Bekmambetovs Holivudā ir savējais. Viņam ticis ļauts ķerties pie amerikāņu kino klasikas – veidot no jauna biblisko motīvu piepildīto vēsturisko drāmu Ben- Hurs. Par spīti vērienam, naudas lērumam un 3D tehnoloģiju izmantojumam, filma par jūdu prinča Ben-Hura un viņa adoptētā brāļa romiešu karavadoņa Mesalas dramatiskajām attiecībām tomēr rada novecojuša, moralizējoši vecmodīga kino iespaidu, kuru gan dinamizē varenā epizode tuvu filmas finālam – kaujas ratu sacensību ainas.

Cīsiņu klubs****

Režisori Konrads Vernons, Gr egs Tīrnens. Lomās Sets Rogens, Kr istena Vīga, Džona Hill s, Bils Heiders, Maikls Cera, Džeimss Franko u. c. 

Fakts, ka šo ekstravaganto animācijas darbu nav ieteicams skatīties bērniem, kuri jaunāki par 16 gadiem, sagādās galvassāpes filmas izrādītājiem. Cīsiņu klubs ir melni ciniska, šerpa, asprātīga, brīžam rupja un pat vulgāra, taču nenoliedzami oriģināla filma, kurā tiek ironizēts par reliģiju un ticību, kā arī tiek lietoti seksuāla rakstura joki. Tas viss, lai pastāstītu stāstu par cīsiņu Frenku (komiķis Sets Rogens) un viņa draugiem – pārtikas produktiem no lielveikala. Atspirdzinoši un drosmīgi!

Meita***

Režisors Saimons Stouns. Lomās Džefrijs Rašs, Anna Torva, Sems Nīls u. c.

Filma, kas ir jāredz tiem, kuri sajūsminājās par Henrika Ibsena Mežapīles neseno iestudējumu Nacionālajā teātrī, un, protams, visiem pārējiem. Austrālijā tapušās filmas pamatā ir tā pati Ibsena luga, tās norises gan pielāgotas mūsdienu reālijām. Spožs aktieru ansamblis – oskarotais Austrālijas aktieris Džefrijs Rašs, viņa kolēģis Sems Nīls un citi. Meiteni Hedvigu pārliecinoši tēlo jauniņā aktrise Odesa Janga. Meita ir Austrālijas teātra režisora un aktiera Saimona Stouna debija kinorežijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja