Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Interneta žurnālam Kino raksti aprit gads

2016. gada 16. oktobrī apritēja gads, kopš žurnāls Kino Raksti sāka jaunu dzīvi, pārceļoties uz elektronisko adresi www.kinoraksti.lv

Jaunajā Kinoraksti formātā gada laikā publicēti 217 raksti, ko veidojuši 58 autori, portāla skatījumu skaits gada laikā pārsniedzis 91 000.

2015. gada 16. oktobrī, otrā Rīgas starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) atklāšanas dienā, lasītājiem pieejams kļuva interneta žurnāls Kino Raksti, kurš pirms tam 15 gadus pastāvēja drukāta žurnāla formātā. Salīdzinot ar kādreizējā drukātā izdevuma 1000 eksemplāru tirāžu, žurnāla satura pieejamība kļuvusi daudz plašāka – gada laikā to apmeklējuši 34 300 lietotāji.

Visas Kino Rakstu publikācijas ir oriģinālraksti, sekojot redakcijas konceptam "nevis tiražēt citu avotu radītu informāciju, bet radīt pašiem savu, turklāt domāšanai noderīgā līmenī". Portāla autoru vidū ir gan kinozinātnieki un kinoteorijas studenti, gan kinorežisori un producenti, gan citu kultūras jomu speciālisti.

Katrs no desmit šā gada lasītākajiem portāla rakstiem ir skatīts vairāk nekā 1000 reizes, bet topa līderis ir mākslas zinātnieka Jāņa Borga raksts par izcilo kinoteorētiķi Mihailu Savisko viņa 80. jubilejā; raksts skatīts 3948 reizes, savukārt Alises Zariņas recenzija par Vitālija Manska dokumentālo filmu Saules staros lasīta 2208 reizes.

Lasītāko rakstu topā nonāk lielākā daļa recenziju par jaunākajām Latvijas filmām un Latvijas kinodzīves aktuālās tēmas.

Lasītāju lielākais īpatsvars (aptuveni puse) ir vecumā no 25 līdz 34 gadiem, nākamās lielākās grupas aptver amplitūdu no 18 līdz 44 gadiem. 89% portāla lietotāju Kino Rakstus lasa Latvijā, tomēr vairāk nekā 1000 reizes Kino Raksti lasīti Lielbritānijā, vairāk nekā 600 – ASV, vairāk nekā 500 Vācijā un vairāk nekā 350 Krievijā, pa dažiem simtiem arī Zviedrijā, Norvēģijā, Francijā un citur, valstu “Top 10” noslēdz Igaunija ar 175 skatījumiem.

Interneta žurnāla Kino Raksti izdevējs ir biedrība Ekrāns, kam ir cienījama pieredze dažādu filmu nozares projektu realizācijā. Žurnāla galvenā redaktore ir kinožurnāliste Kristīne Matīsa, portāla redaktore – Liene Hapanioneka, komandā strādā arī Agnese Zeltiņa, Zane Balčus un Kristīne Želve. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja