Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kinoteātrī K. Suns tiks atzīmēta Eiropas Mākslas kino diena

Svētdien, 8. novembrī, Eiropas kinoteātri un arī kinogalerija K.Suns atzīmēs European Arthouse Cinema Day. Šī tradīcija tika iedibināta, lai pievērstu uzmanību Eiropas kino daudzveidībai un kino personībām, kas strādā dažādās valstīs, informēja kinoteātrī.

Pasākuma iniciatori ir Eiropas organizācijas CICAE ART Cinema un Europa Cinemas, kuras jau vairāku gadu desmitu garumā mērķtiecīgi atbalsta un apvieno filmu izrādītājus, kas strādā ar Eiropā veidotajām filmām un izplata tās ārpus nacionālo ražotājvalstu robežām. Pagājušajā gadā projektā iesaistījās 37 valstis, un filmas tika rādītas 620 kinoteātros.

Eiropas Mākslas kino dienu aizsāka svinēt 2016. gadā. Tās laikā CICAE ART Cinema (Starptautiskā mākslas kinoteātru savienība) ir nacionālo kino arodbiedrību, neatkarīgo kinoteātru, festivālu organizatoru un izplatītāju organizācija. To 1955. gadā Vīsbādenē nodibināja Vācijas, Francijas, Nīderlandes un Šveices mākslas kino arodbiedrības. Organizācijas mērķis – atbalstīt augstvērtīgu mākslas filmu izplatīšanu no visas pasaules un Europa Cinemas tīkla kinoteātros izrādīt starptautiskos kinofestivālos atzinību guvušas Eiropas filmas.

Eiropas Mākslas kino dienā, 8. novembrī, kinogalerija K.Suns sadarbībā ar Norvēģijas Karalistes vēstniecības atbalstu piedāvās filmu programmu un diskusiju par Ziemeļvalstu kino Norvēģijas skats. 

Plkst. 16.30 notiks diskusija par Ziemeļvalstu kino, kurā piedalīsies kino esejiste Daniela Zacmane un antropologs Māris Prombergs. Pēc diskusijas tiks izrādīta Norvēģijas filma Sieviete lauva (Løvekvinnen). Pieteikšanās uz bezmaksas seansu šeit

Plkst. 19.30 tiks izrādīta patriotiskā filma Karaļa lēmums (Kongens Nei), kas izvirzīta Oskaram kategorijā Labākā filma svešvalodā. Pieteikšanās uz bezmaksas seansu šeit.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja