Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmo reizi Kannu kinofestivāla galvenā konkursa žūrijā dominēs sievietes

74. Starptautiskais Kannu kinofestivāls, kas notiks no 6. līdz 17. jūlijam, ir izziņojis galvenā konkursa žūrijas sastāvu – žūrijas priekšsēdētāja amerikāņu režisora, producenta un scenārista Spaika Lī vadībā 24 filmas vērtēs piecas sievietes un trīs vīrieši. Daudzveidīgās žūrijas sastāvā iekļautās mākslinieces un mākslinieki pārstāv septiņas nacionalitātes un piecus kontinentus

Kannu kinofestivāla žūrijā darbosies režisore Mati Diopa (Francija, Senegāla), dziedātāja un dziesmu autore Milēna Fārmere (Kanāda, Francija), aktrise, producente, scenāriste un režisore Megija Džilenhola (ASV), režisore, producente un scenāriste Džesika Hausnere (Austrija), aktrise, scenāriste un režisore Melānija Lorāna (Francija), režisors, producents un scenārists Klebers Mendonsa-Filju (Brazīlija), aktieris Tahars Rahims (Francija) un aktieris Kanho Sons (Dienvidkoreja). 

Pirmo reizi Kannu kinofestivāla vēsturē par žūrijas priekšsēdētāju ir izraudzīts tumšādainais mākslinieks, un pirmo reizi vēsturē žūrijā ir tik liels sieviešu īpatsvars.

74. Kannu kinofestivāla oficiālo plakātu rotā žūrijas priekšsēdētāja režisora Spaika Lī portrets. Spaika Lī fotogrāfija – Bobs Pītersons un Nike, plakāta grafiskais dizains – Hartland Villa

Par Kannu kinofestivāla Zelta palmas zars sacentīsies 24 filmas, to autoru vidū ir Leo Karakss, Ildiko Eņedi, Pols Verhovens, Mia Hansena-Lēve, Šons Penns, Nadavs Lapids, Jūakims Trīrs, Žaks Odiārs, Apičatpongs Vīrasetakuls, Bruno Dimons, Kirils Serebreņņikovs, Vess Andersons, Nanni Moreti, Fransuā Ozons un Asgars Farhadi. 

Goda balva Zelta palmas zars par izciliem nopelniem kino tiks pasniegts amerikāņu aktrisei, režisorei un producentei Džodijai Fosterei un itāļu režisoram Marko Bellokjo. Džodija Fostere tiks godināta festivāla atklāšanas ceremonijā 6. jūlijā, savukārt Marko Bellokjo – noslēguma ceremonijā 17. jūlijā (dienu agrāk festivāla sadaļā Kannu pirmizrādes viņš demonstrēs savu jaunāko filmu Markss var pagaidīt/Marx può aspettare). 

Iepriekšējo goda Zelta palmas zara laureātu vidū ir Žanna Moro, Bernardo Bertoluči, Džein Fonda, Žans Pols Belmondo, Manuel di Oliveira, Žans Pjērs Leo, Anjēze Varda un Alēns Delons. 

Festivāla atklāšanas ceremonijā notiks franču autorkino leģendas Leo Karaksa muzikālās filmas Anete/Annette pirmizrāde. Šī ir viņa sestā spēlfilma un pirmā, kas ir uzņemta angļu valodā. Galvenās lomas atveido Mariona Kotijāra un Ādams Draivers. Anetes stāsta idejas un mūzikas autori ir Losandželosas dueta Sparks dibinātāji brāļi Rons un Rasels Maeli. Anete ir iekļauta konkursa programmā. 

Informācija: www.festival-cannes.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja