Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tiek pagarināts festivāls Baltijas pērle

Ir izpārdotas gandrīz visas festivāla Baltijas pērle biļetes, tāpēc nolemts festivālu pagarināt - Baltijas pērle šogad norisināsies no 21. līdz 30. septembrim, nevis līdz 29. septembrim, kā tika plānots iepriekš.

Šogad Baltijas pērle piedāvā pēdējo Larsa fon Trīra projektu Karaliste: Eksods, Romāna Polaņska Pili, Fransuā Ozona Manu noziegumu, Pedro Almodovara Dīvaino dzīvesveidu, Lika Besona Dogmenu, Džafara Panahi Nekādu lāču!, Sema Mendesa Gaismas impēriju, Vudija Allena Laimīgo gadījumu un daudzas citas izcilas aktuālas filmas.

Savukārt Baltijas pērles kolekcijā divu filmu galvenajās lomās ir Džons Malkovičs, kurš šobrīd atrodas Rīgā,  - tās ir Seneka, kur Malkovičs spēlē Romas filozofu-stoiķi, un komēdija Misters Bleiks ir jūsu rīcībā! – tur viņš tēlo angļu aristokrātu neticamā situācijā.

Svinot Sergeja Paradžanova 100 gadu jubileju, festivāls piedāvā divas unikālas filmas - Granāta krāsa un Aizmirsto senču ēnas. Pirms filmas Aizmirsto senču ēnas seansa būs iespēja tikties ar režisoru Aiku Karapetjanu, savukārt pirms filmas Granāta krāsa seansa norisināsies Dāvja Sīmaņa lekcija.

Kinoklasikas programmā būs skatāmas divas filmas, kas ir iekļautas pasaules kino vēsturē, - Luija Bunjuela filma Dienas skaistule, kuru kino un modes vēsturnieki nemitīgi citē pa gabaliņam, prezentēs Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma. 

Savukārt izcilā itāļu režisora Lukīno Viskonti vispersoniskākā un zināmā mērā autobiogrāfiskā filma par ideāla nesasniedzamību Ģimenes portrets interjerā tiek veltīta tiem, kuru vārdi mūžos paliks festivāla vēsturē: Vijai Artmanei un Lilitai Ozoliņai, Andrejam Žagaram un Normundam Naumanim, Viktoram Freibergam un Regīnai Razumai.

Vēl viena festivāla līnija saista kino ar citiem mākslas veidiem: mūziku, augsto modi un glezniecību.

Marijas Kallasas simtgadei - negaidīts skatpunkts uz dziedātājas likteni un personību filmā, kas tika uzņemta, balstoties uz atrastiem unikāliem arhīva ierakstiem, intervijām, un nekad agrāk nepublicētajām personiskajām dienasgrāmatām un vēstulēm - Marija Kallasas acīm.

Programmā Izcilā glezniecība kino iekļautas filmas, kuras stāsta par sava laika izcilajiem gleznotājiem: Karavadžo, Dali, Anselmu Kīferu un Pjēru Bonāru.

Tradicionālais Kino un Mode piedāvā filmu Dior aizkulisēs, kas tika uzņemta par godu modes nama Dior 70. jubilejai.  Filmā ir apkopots tik milzīgs skaits unikālu foto un video dokumentu, ka autortiesību septiņciparu summas dēļ tā tika liegta publiskiem komerciālajiem seansiem uz vairākiem gadiem. Un tikai pēc paša Bernāra Arno iejaukšanās, ilgām un mokošām pārrunām filma ir kļuvusi pieejama plašam skatītāju lokam.

29. septembrī norisināsies kinorežisora Andreja Zvjaginceva radošais vakars, kurā režisors piedāvās noskatīties filmu Apokrifs.

Biļetes pieejamas kinoteātra Splendid Palace kasē un mājaslapā biļešuserviss.lv

Visa festivāla programma - www.balticpearl.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja