Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Žurnāls Kino Raksti startē digitālajā vidē

16. oktobrī žurnāls Kino Raksti sācis jaunu dzīvi – 15 gadus pēc žurnāla dibināšanas un diviem atšķirīgiem intensīvas dzīves periodiem Kino Raksti pārceļas uz elektronisko adresi www.kinoraksti.lv, informēja izdevuma redaktore Kristīne Matīsa. 

Portāls Kino Raksti jaunajā dzīvē sola saglabāt satura kvalitātes kritērijus, pie kādiem turējies drukāta izdevuma periodā, bet izmanto arī virtuālās vides sniegtās papildu iespējas, tai skaitā iespēju sasniegt un ieinteresēt daudz plašāku auditoriju, konsekventi un profesionāli nodarbojoties ar Latvijas un pasaules kinomākslas izpēti un popularizēšanu. "Kino Raksti nebaidās no misijas apziņas - nevis tiražēt citu avotu radītu informāciju, bet radīt pašiem savu, turklāt domāšanai noderīgā līmenī," teikts jaunā portāla slejā Par mums

Kino Raksti arī digitālā vidē turpinās kopt tradicionālās rubrikas (Recenzija, Festivāls, Saruna, Reportāža, Kino vēsture, Vārds jaunajiem un citas), radītas arī dažas jaunas, piemēram, Kolēģa blogs, kuru pirmajā mēnesī uzsāk režisore un rakstniece Kristīne Želve. 

Žurnāls sācis ciešāku sadarbību ar enerģisko apvienību KinoBlogeri.lv; digitālās vides sniegtās iespējas izmanto rubrika Bez subtitriem, kur atrodami Latvijas Nacionālās bibliotēkas kinoliteratūras plaukta jaunumi un saites uz vērtīgām publikācijām svešvalodās (šobrīd angļu, vācu, krievu un zviedru, tuvākajā laikā arī spāņu, norvēģu, dāņu un citās valodās). 

Žurnāls Kino Raksti iespiesta izdevuma formā ir nodzīvojis garāku mūžu, nekā jebkurš cits līdzšinējais neatkarīgās Latvijas izdevums par kino jebkuros laikos – tas dibināts 2000. gadā, līdz 2005. gadam iznāca 12 numuri redaktora Agra Redoviča vadībā, pēc nelielas pauzes žurnāla iznākšana atsākās 2007. gadā un kopš tā laika izdoti 34 numuri redaktores Kristīnes Matīsas vadībā. Šie pēdējo septiņu gadu žurnāli PDF formātā lasāmi žurnāla elektroniskajā arhīvā. 

Digitālajā vidē žurnāla materiāli ar jauniem rakstiem tiks papildināti vidēji trīs četras reizes nedēļā, nepretendējot uz ziņu portāla ritmu, bet dodot laiku katra raksta izlasīšanai iedziļinoties. Žurnāla galvenā redaktore ir kinožurnāliste Kristīne Matīsa, portāla redaktore – kultūras žurnāliste Antra Bērtule. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja